Itthon vagy!-hétvége Pákozdon és Székesfehérváron

Pákozdon a Honvédfesztivál keretében megemlékezést tartanak a pákozdi csata 165. évfordulója alkalmából, Székesfehérváron pedig a lecsófőző vigasságon a gasztronómia széles kínálata várja az érdeklődőket a közmédia Itthon vagy!Magyarország, szeretlek! elnevezésű országos rendezvényfolyama részeként.
A Pákozdi Katonai Emlékparkban kedd óta zajló Honvédfesztiválon szombaton tartják a szárazföldi haderőnem napját, míg kiemelt eseményként vasárnap megemlékeznek az 1848-as, győztes pákozdi csatáról. A rendezvényen kerékpáros emléktúra, hagyományőrző bemutatók, katonaitestnevelés- és katonai szituációs bemutató is lesz. Vasárnap hadijáték keretében megelevenedik a pákozdi csata.

A kilencedik Fehérvári Lecsófőző Vigasság először lesz kétnapos. Szombaton ötszáz bográcsban főzik a lecsót a baráti társaságok, családok és cégek, míg a Városház téren működő Gasztro tér két napon keresztül étkezési kultúrával kapcsolatos programokat kínál: főzőbemutatók, táplálkozási tanácsadás, rétesház, bor- és pálinka bemutatók várják az érdeklődőket.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-ei hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak majd élőben.

Cikk ajánló

 • Roham a mosógépekért

  Legjobb esetben is legfeljebb 20 ezer háztartásba kerülhet támogatott, energiatakarékosabb készülék.

 • Öröm és üröm a Balatonnál

  A statisztikák szerint újra felfedeztük a Balatont, de a tóparti kereskedők mást látnak.

 • A legjobb balatoni strandok

  A legtöbb pontot idén a balatongyöröki strand gyűjtötte be.

 • Színcity

  Kortárs művészek festenek egy hónapon át budapesti tűzfalakra.

 • Levendulázz!

  Bár csaknem egy évszázada honos Tihanyban a levendula, az elmúlt pár év alatt valóságos levendulaláz lett úrrá a félszigeten.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan