Bridget Jones kétgyerekes özvegyként tér vissza

Kétgyerekes özvegyként tér vissza Helen Fielding új könyvében, a Mad about the Boy című kötetben Bridget Jones. A könyv várhatóan februárban jelenik meg magyarul.
Az angol írónő népszerű figurája 51 évesen még mindig megszállottan méri súlyát, csakúgy mint követőinek számát a Twitteren, és férje, Mark Darcy halálát követően öt évvel azon dolgozik, hogy újraindítsa az életét. Végül egy nála 20 évvel fiatalabb, Roxster nevű férfival hozza össze a sors az internet révén - derült ki a megjelenésre váró könyvből ismertetett részletből, amelyet a Sunday Times című lap ismertetett.

Helen Fielding könyve október 10-én jelenik meg, az olvasók 1999 után találkozhatnak újra a popkultúra ismert figurájává vált Bridget Jonesszal. Az előző kötet Bridget és Mark eljegyzésével ért véget.

Bridget Jones történetét eredetileg a The Independent hasábjain olvashatta folytatásokban a közönség. Az első két regény, a Bridget Jones naplója és a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök 1996-ban, illetve 1999-ban jelent meg. Az első két regényből több mint 15 millió példány kelt el világszerte, majd Renée Zellweger, Colin Firth és a Daniel Clevert alakító Hugh Grant főszereplésével népszerű filmfeldolgozás készült belőlük 2001-ben, illetve 2004-ben. Daniel Clever nem hiányozhat az új könyvből sem, ő Bridget gyerekeinek, Mabelnek és Billynek a keresztapja.

A könyv várhatóan februárban jelenik meg magyarul.

Novemberben a Bridget Jones-történet első két kötete jelenik meg újra, a harmadik rész pedig várhatóan februárban kerül a boltokba. A Mad about the Boy-t szintén Sóvágó Katalin fordítja.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu