Müpa: sivatagi hangszerek és gyerekopera

Izgalmas kalandokra hívja ebben a hónapban a gyermekeket a Művészetek Palotája.
A kicsik kideríthetik, mi a djembe és a guembri, egy különleges műfajt – az operát – felfedezve pedig megleshetik a varázsgolyók öntését, és még az ördögárokba is eljuthatnak. Hogyan szól az erdő hangja? Melyik hangszer fejezi ki legjobban az Ördögkatlan veszedelmességét? Október 6-án Carl Maria von Weber A bűvös vadász című meseoperájának  előadásán a gyerekek sok-sok kérdésre választ kaphatnak.

A darab főszereplője Max, a fiatal vadászlegény, aki csak úgy kaphatja meg szerelme, Agáta kezét és vele a másoderdészi állást, ha győz a herceg által rendezett másnapi lövészversenyen. Ellenlábasa, Gáspár felajánlja segítségét, ám valójában azon mesterkedik, hogy vetélytársát tönkretegye, és megszabaduljon a fekete vadász hatalmából. Ez viszont csak akkor lehetséges, ha egy másik lelket ajánl maga helyett az örök kárhozatra.

Hogy ki kerül ki épségben a kalandból, és kié lesz a szeretett lány keze, az maradjon titok. Azt azonban elárulhatjuk, hogy a történetet olyan muzsika kíséri, amely dallamvilágával felidézi a természet erőit, kifejezi a szereplők jellemvonásait.

Akik pedig az erdő mellett a távoli tájakat is felfedeznék, azoknak a Hang-szer-szám sorozatot ajánljuk. Ebben a fél évben ugyanis távoli földrészek dalaival és hangszereivel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Október 19-én afrikai dobosok a zene segítségével a Szahara sivatagi hangulatát hozzák el a Művészetek Palotájába.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu