Arnold Rutkowski énekel a Verdi-gálán

Arnold Rutkowski lép fel az Erkel Színház vasárnapi Verdi-gáláján, miután a beugróként meghívott Joseph Calleja is lemondta betegség miatt a fellépést.
Miután az eredetileg meghívott Vittorio Grigolo után Joseph Calleja is lemondta budapesti fellépését, Arnold Rutkowski Drezdából repül Magyarországra, hogy megmentse az előadást, amelynek hazai résztvevői szintén neves énekesek: Kolonits Klára, Gál Erika, Palerdi András, Kálmándi Mihály és Pasztircsák Polina - közölte a dalszínház sajtófőnöke, Várkonyi Judit csütörtökön.

Rutkowski repertoárján a legnagyobb tenorszerepek sorakoznak. A fiatal lengyel művészt a világ egyik legünnepeltebb Don Joséjaként tartják számon. 2009-ben olasz színpadon debütált a szerepben, ezután sorra kapta a meghívásokat Itália operaházaitól. 2010-ben a Wiesbadeni Operagálán a Rigoletto Hercegeként hívta fel magára figyelmet, majd hatalmas sikert aratott a Pillangókisasszony Pinkertonjaként a düsseldorfi Deutsche Oper am Rhein színpadán.

Ez a kritikai- és közönségsiker nyitotta meg előtte a kiemelkedő nemzetközi zenés színházak kapuit: azóta rendszeres vendég Berlin, Hambrug, Helsinki, Bécs, Stockholm, Moszkva színpadain, de fellépett már az Egyesült Államok számos nagyvárosának (Phoenix, Michigan, Detroit) operaházaiban is.

Elismerést váltott ki a Bajor Rádió által közvetített lengyelországi (lodzi) koncertje, ahová Placido Domingo meghívására érkezett és együtt lépett színpadra az énekessel. Rutkowski a jövő héten már a lipcsei közönség előtt lép színpadra a mantuai herceg megformálójaként.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu