100 éves a bécsi Konzerthaus

Gustavo Dudamel világhírű venezuelai karnagy és a Bécsi Filharmonikusok nagy sikerű koncertjével ünnepelte fennállásának századik évfordulóját a bécsi Konzerthaus, az osztrák főváros legrangosabb koncertterme a Musikverein mellett.
Csakúgy, mint száz esztendeje, a szombat esti előadáson is a Bécsben elhunyt Ludwig van Beethoven (1770-1827) IX. szimfóniája szerepelt, előtte pedig egy másik német, Aribert Reimann kortárs zeneszerző IX. szimfóniához írt előjátéka volt hallható.

Az első visszhangok szerint a mindössze 32 éves Dudamel - ahogy azt a nagyközönség a Simon Bolivar Ifjúsági Zenekarral való fellépéseinél megszokta - ismét bizonyította kiváló karmesteri képességét. Ezúttal a világ egyik legrégebbi és legtekintélyesebb együttesét, a Bécsi Filharmonikusokat vezényelte rendkívül dinamikusan és a hozzá hasonlóan fiatal karmestereknél ritkán látott precizitással.

A venezuelai karnagy 2007-ben a Luzerni Fesztiválon dirigálta először a szimfonikusokat, akikkel azóta több ízben is fellépett.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu