Clapton duplázik

Egy újrakiadás mellett Eric Clapton gitárfesztiváljának idei anyaga is megjelenik DVD-n, valamint CD-n.
Az Eric Clapton: Unplugged újramaszterelt anyaga már ott van a hazai hanglemezboltok polcain, a Crossroads Festival 2013-on készített felvétel dupla CD-je és DVD-je pedig november 18-tól lesz elérhető a hazai rajongók számára. Az Unplugged album a Grammy-díj mellett többszörös gyémántlemez minősítéssel is büszkélkedhet.

Az előadó már világszerte ismert volt, amikor 1992 januárjában Stratocasterét egy akusztikus Martinra cserélve felvette a lemez anyagát, kis zenekar kíséretében, átdolgozott bluesklasszikusokkal és saját dalokkal.

A 19 millió példányban eladott lemez hat Garmmyt is hozott a zenésznek, köztük az év albumáét, az év felvételéét és az év daláét.

A húszéves évfordulóra jelent most meg az újramaszterelt korong hat kiadatlan dallal bővítve – a DVD-n a próbákon készített közel egyórányi felvétel látható még, mely a próbafolyamatba enged betekintést.

A gitárfesztivál anyaga közel ötórányi zenét tartalmaz. Az eseményen idén részt vett az Allman Brothers Band, Blake Mills, Buddy Guy, Derek Trucks, Doyle Bramhall II, Gary Clark Jr., Jeff Beck, John Mayer, Keith Richards, Keith Urban, a Los Lobos, Robert Cray, Sonny Landreth, Steve Cropper, Vince Gill, Warren Haynes és még sokan mások is.
 

Jótékonyság

A valódi örömzenét jelentő album ráadásul egy jótékony célt szolgáló esemény anyagát rögzíti.

A Crossroads Guitar Festivalt 2004 óta háromévente tartják, hogy pénzt gyűjtsenek vele az antiguai Crossroads Centre számára.

A központot, ahol gyógyszerfüggőkön segítenek, maga Clapton alapította 1998-ban.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu