Színházi sitcom indul a Jurányiban

Művház címmel havonta jelentkező új színházi sitcomot indít a Szakkör elnevezésű alkotócsoport a budapesti Jurányiban. A sorozat első részét pénteken mutatják be.
A Művház epizódjainak mindegyike két-három nap alatt készül, színészi improvizációkra épülve - olvasható a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház közleményében, amely felidézi, hogy az alkotók nevéhez fűződik például a Katona József Színházban bemutatott A Gondnokság című folytatásos színházi előadás is.

Sci-fi és thriller

A sci-fi és misztikus thriller elemekkel átszőtt, de a közéleti aktualitásokra is érzékenyen reagáló történet helyszíne egy kisváros művelődési háza. Az előadásban mindennapi magyar valóságunk és a fantasztikum keveredik groteszk, ironikus, szürreális módon - közölték a szervezők.

A sorozat első részében Mészáros Piroska, Vajda Milán, Schruff Milán, Tamási Zoltán, Szilágyi Csenge, Makranczi Zalán, Stefanovics Angéla és Futó Balázs látható. A rendezők, Dömötör András és Kovács Dániel tervei szerint az állandó szereplőgárda mellett számos epizód- és vendégszereplő tűnik majd fel a sorozatban.

Az első részt pénteken mutatják be

A Szakkör elnevezésű független színházi alkotócsoport színházi sorozatának első részét pénteken egymás után két alkalommal, 19 és 21 órától is láthatja a közönség. A premiert követő második rész november 28-án látható a II. kerületi Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

A Szakkör jelenlegi csapatának Dömötör András színész-rendező, Kovács Dániel rendező, Kálmán Eszter látványtervező-rendező, Kolozsváry Bálint videóművész és Laboda Kornél rendező-dramaturg a tagja.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu