YouTube: Eminem lett az év előadója

Eminem vehette át az év előadójának járó díjat a YouTube első zenei díjátadóján, amelyet vasárnap New Yorkból közvetítettek élőben a videomegosztó portálon.
A Google tulajdonában lévő közösségi videomegosztó portál gáláján, amelyet mások mellett Spike Jonze rendezett, Lady Gaga, valamint két rapper, Tyler, the Creator és Eral Sweatshirt is fellépett.

Eminem mellett a Dél-Koreában megasztárnak számító, az amerikai közönség előtt még kevéssé ismert Girls' Generation is díjazott lett: ők kapták az év videója elismerést. A Macklemore - Ryan Lewis hiphopduó pedig, amely egyebek mellett Same Love című meleghimnuszával vált ismertté, az év áttörése kategóriában lett díjazott.

A portál az Innováció-díjat a See Me Standing előadójának, DeStormnak ítélte oda, a Jelenség-díjat pedig a vidám házi videói miatt a YouTube-on rendkívül népszerű kanadai Walk off the Earth együttes és egy másik kanadai, egy tehetségkutatón befutott beatboxos sztár, krNfx kapta.

A felhasználók által feltöltött számtalan YouTube-videót elismerő Response of the Year (az év felelete) díjat Lindsey Stirling hegedűs és a Pentatonix kapta a Radioactive című Imagine Dragons-szám feldolgozásáért.

A zenei piacon fontos szerepet betöltő YouTube az év végéig fizetős szolgáltatással is elő akar állni. A modell lényege, hogy az előfizetők hirdetésmentesen érhetik el az online csatorna tartalmait.

A Youtube nem kommentálta a hírt

A YouTube nem erősítette meg az MTI hírét. Ezzel kapcsolatban a következőket közölte szerkesztőségünkkel: “A YouTube-nál folyamatosan azon dolgozunk, hogy az internetezőknek minden képernyőméretben új, és egyre jobb élményt nyújtson az oldal, és hogy a YouTube csatornatulajdonosok is egyre több lehetőség közül választhassanak, hogy elérjék rajongóikat. Jelenleg azonban nincs mit bejelentenünk.”

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu