Bruno Marsért rajong Nat King Cole lánya

Ma este lép fel a Művészetek Palotájában Natalie Cole.
– Tényleg itt fog koncertezni? Nem viccel? Jegyet kell szereznünk! – lelkendezett Natalie Cole, a Grammy-díjas énekesnő, a szerda esti budapesti sajtótájékoztatóján, amikor megtudta, hogy Bruno Mars csütörtök este koncertet ad a fővárosban. Az énekesnő, akinek Isztambul után második kedvenc városa Budapest, ezúttal szétnéz a városban, mielőtt új albumának dalait előadná. 

A Natalie Cole en Español az énekesnő első spanyol nyelvű lemeze, valamint az első album veseátültetése óta. Cole hepatitis C miatt szorult rá a transzplantációra, a vesét egy salvadori nőtől kapta, emiatt úgy érezte, jobban kötődik a spanyol nyelvhez, de nem ezt említette indokként a lemez rögzítésére.

– Szerettem volna a zenei horizontomat tágítani, mert szerintem minden művésznek meg kell próbálnia kilépni a komfortzónájából. Valami újat létrehozni kihívás, ami néha sikerül, néha nem. Nekem sikerült – mondja az énekesnő, aki apjával, Nat King Cole-lal még kisgyermekként járt Mexikóvárosban. Rengeteg szép emléket őriz erről az időszakról, beleszeretett a mexikói ételekbe is. Néhány éve döntötte el, hogy spanyol nyelvű lemezt készít, amelyhez apja egyik régi felvételét is felhasználta, így különleges duett is létrejöhetett köztük a technika segítségével. 

Cole nem beszél spanyolul, fonetikusan tanulta meg a dalszövegeket, de mint mondta, spanyolul énekelni nem jelentett számára akkora nehézséget.

– Beszélni sokkal-sokkal nehezebb lenne. Nem is nagyon tudok spanyolul, de ha bármit elmond, meg tudom ismételni – közölte nevetve. 

Budapesti koncertjére összeszokott zenészekkel érkezett, akik közt ott van fia is, aki  ütőhangszereken játszik.

– Korábban az asszisztensem volt, de azt nem csinálta jól, ki kellett rúgnom. Ebben viszont jó – mesélte az énekesnő.

Szóba került az is, hogy betegsége hozta közel édesanyjához, akivel tinikora óta viharos volt a kapcsolata.

– Érdekes, kiváló nő volt, sok mindent tanultam tőle. Kár, hogy csak akkor kerültünk közel egymáshoz, amikor a testvérem már meghalt, ekkorra lett belőle az az anya, akit szerettem volna. Mindvégig támogatott – árulta el. 

Natalie, aki a mai sztárok közül a legszívesebben Bruno Marsot és Rihannát hallgatja, sok zenei stílust érez magához közelinek – például a countryt, a mai r’n’b azonban már nem áll közel hozzá. Azt is megosztotta az újságírókkal, mi a titka a fiatalos megjelenésének, agilitásának és hangja csengésének. 

– Hat-nyolc óra alvás kell, ha ez nincs meg, nehéz. Fellépés előtt nem iszom tejet és alkoholt, és B12-vitamint szedek a sok gyógyszer mellett, amelyre szükségem van, de szerencsére ezeknek legalább mellékhatásaik nincsenek – mondta. – A fiatalságnak egy titka van: az ember attitűdje. Mindig is optimista voltam, de a betegségem óta jobban értem magam és az embereket. Egy olyan kérdés van, amit sosem tettem fel: az, hogy miért én kerültem ilyen helyzetbe. Ettől sajnálja magát az ember, ami nem jó – emelte ki Cole.  
 

NÉVJEGY - Natalie Cole

1950-ben született Los Angelesben.

Apja Nat King Cole, akit 15 évesen vesztett el.

Egyetemistaként kezdett énekelni, később 9 Grammy-díjat bezsebelt, és filmes karrierbe is kezdett.

A 80-as években drogproblémákkal küzdött, később erről könyvet írt.

Háromszor ment férjhez, egy fia van, Robert Adam Yancy.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu