Húsz év után: elindult Ákos jubileumi koncertsorozata

Áthangszerelt dalok, sztárvendég és nosztalgia – nagy sikerrel indult Ákos Karcolatok 20 című jubileumi koncertsorozata.
Nem sokat pihent Ákos a 2084 című turnéja után. Már tavasszal bejelentette, hogy első önálló lemeze, a Karcolatok megjelenésének huszadik évfordulóját koncertekkel ünnepli. A nulladik előadás a felújított Erkel Színházban volt, majd ezt követte két fergeteges sikerű előadás a Művészetek Palotájában.
 
A zenész pár hónap alatt éles váltást mutatott be, és a 2084-től teljesen eltérő hangulatú előadást álmodott meg. Ritkán hallható, lassabb, intimebb számokkal kezdte a koncertet, és kezdetben a 2084 turnéról ismert társakkal, Lepés Gáborral és Bánfalvi Sándorral állt a színpadon. Néhány dal után viszont jött az a csapat, amellyel előtte nagyjából tíz évig dolgozott együtt, az egyenöltözetbe bújó Szakos Krisztiánnal, Kékkői Zalánnal és Samuval. Egy dalt viszont Ákos egyedül, egy akusztikus gitárral adott elő – és bár többször panaszkodott arra, hogy elment a hangja, ebből semmi sem érződött.
 
A felvezető számok után a húsz évvel ezelőtti lemez dalai következtek, abban a sorrendben, ahogy a Karcolatokon is szerepeltek, de természetesen mindegyik áthangszerelve, modernizálva. A Girl in the café pörgősebb lett, a Tanulékony szörnyeteg viszont poposabb. A második felvonás a Hello című dallal kezdődik, a doboknál a meglepetésvendég: korábbi mentora, Dorozsmai Péter. Ákos minden dal felvezetőjében beszélt a keletkezés körülményeiről, láthatóan szívesen nosztalgiázott. Emlékek az első gitárról, a katonaságról, a családról.
 
A végén megkapta a nagy slágereket (Örvény, Végre, Majom a ketrecben, Táncolj a tűzön át, majd a ráadásban az Ilyenek voltunk) is az igazán lelkes közönség, amely hálából rockarénává változtatta a hangversenytermet.
 
A fővárosi előadásokat debreceni, hódmezővásárhelyi, pécsi, kecskeméti és szombathelyi koncertek követik, és Ákos még visszatér zenekarával az Erkel Színházba december 12-én.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu