Ismét Karel Gott lett a Cseh Csalogány

Ismét Karel Gott lett a Csehország legnépszerűbb könnyűzenei énekese. A Cseh Csalogány (Cesky slavík) elnevezésű országos szavazáson az idén is Gott kapta a legnagyobb támogatást.
Az énekes tartós népszerűségét jól mutatja, hogy az 1962-óta megrendezésre kerülő ankét (amely eredetileg Arany Csalogány néven futott) eddigi 48 évfolyamában Karel Gott 38 alkalommal végzett az első helyen.

Az eredményhirdetésen, amelyre szombaton este került sor Prágában, az énekes külföldi turnéja miatt nem tudott részt venni. "Nagyon büszke vagyok a csalogányos gyűjteményemre. Köszönöm a bizalmat. Ígérem, jövőre mindent megteszek annak érdekében, hogy az eredményhirdetésen részt vehessek" - üzente Gott a németországi Stuttgartból, ahol régóta betervezett, s ezért már el nem halasztható fellépése volt.

Gott a legjobb férfi énekes-kategóriában aratott győzelme mellett lett a legtöbb szavazattal az abszolút győztes is. A női énekesek kategóriájában Lucie Bílá lett az első, aki eddig 16 alkalommal hódította el ezt a címet.

A legjobb együttesnek a prágai Krystof zenekart választották a szavazók.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu