Chris Noth, a szimpatikus rosszfiú

A FEM3 és a Universal Channel műsorán is látható A férjem védelmében sztárja.
A férjem védelmében sztárja a „Szex és New York” Mr. Bigje után ismét olyan szívtiprót alakít, akit minden hibája ellenére is kedvelnek a tévénézők.

– Az összes szerepemet félreértelmezik a nézők. Mindannyian tökéletlenek, és bajba keverednek, konfliktusaik vannak, mint bárki másnak. Az az általánosítás, mely szerint ők mind rossz emberek, kicsit nevetséges szerintem – védelmezi Chris Noth az általa alakított karaktereket.

– Ha az ember Mr. Big és Carrie Bradshaw kapcsolatát vizsgálja meg, azt látja, hogy a karakterem nős volt, ez után találkozott Carrie-vel, de csak a szakításuk után nősült újra. Az a házasság persze azért nem működött, mert ő még mindig Carrie-t szerette. Azt viszont összeszámolta valaki, hogy Carrie-nek mennyi kapcsolata volt a köztes időszakban? Rengeteg! – mondja.

Persze a viccen kívül Noth is elismeri, hogy leginkább rosszfiúk alakításairól ismerik. Ezek sokkal vonzóbbak a számára, mint ha sima modorú Disney-hercegek jutnának neki. A „Totál szívás” és a „Mad Men – Reklámőrültek” karaktereihez hasonló, nem egyértelműen szerethető alakok neki jobban tetszenek, ráadásul véleménye szerint közelebb állnak ahhoz, amilyenek az emberek a valóságban. Ettől ragaszkodnak annyira hozzájuk a tévénézők.

– Érdekesnek tartom, hogy egy olyan sorozat, mint a Mad Men, ennyire meg tudta ragadni a nézők figyelmét. Az a helyzet, hogy a Mad Ment nem lehet abbahagyni. Nem akcióorientált, nem egyetlen főgonosz cselekedeteiről szól. A reklámipar egy olyan szereplőjéről szól, aki kifejezetten bonyolult ember, nem tudja megtalálni a saját békéjét, ami érdekes dolog – vélekedik Noth.

Peter Florrick ugyanakkor minden eddigi karaktere közül a legrosszabb. A férjem védelmében című sorozat korábbi államügyésze az állam pénzéből fizetett prostituáltakat, egy szexvideója pedig kiszivárgott. Feleségét, Alicia Florrickot arra kényszerítik, hogy mellette valljon. A hazugságok hálója egyre szorosabb lesz, miközben egyik évadot követi a másik – tavasszal már az ötödik kezdődik el a Universal Channel műsorán –, miközben Alicia mintha egyre jobban bízna a férjében, pedig Noth szerint egyáltalán nem kellene így tennie.

– Nagyon is valószínű, hogy bajba kerül még, fogalmam sincs, mi a tervük a karakteremmel a sorozat íróinak. Vajon az a szándékuk, hogy egy olyan házasságot mutassanak be, amely a legmélyebb gödörből kikeveredve újra tökéletes lett? Érdekes volna ez a nézők számára? Nem tudom, ezt nem is az én feladatom eldönteni. De szerintem sokkal izgalmasabb volna, ha egy kicsit rossz maradna a karak­terem – tette hozzá Chris Noth.

Azt ugyanakkor kiemeli, hogy bár élvezi az ilyen szerepeket, nem Peter a kedvenc karaktere – sőt, azt sem tudja, hogy van-e kedvence.

– Színházi szerepek közül fel tudnék sorolni olyanokat, amelyeket szeretek, de ha végeztem egy munkával, akkor az számomra már befejezett. Mind nagyszerű karakterek, remélem, hogy a nézőknek szereztek jó pillanatokat, de én nem tudom őket összehasonlítani. Egyáltalán nem – teszi hozzá.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu