Bánatpénzt a „szeretetkárosultaknak”

Szimbolikus, 1 euró bánatpénzt ítélt meg Michael Jackson több rajongójának egy francia bíróság az amerikai popsztár halála miatt.
Az énekes halálában vétkesnek talált Conrad Murray háziorvost, akit gondatlanságból elkövetett emberölés címén négy év börtönre ítéltek az Egyesült Államokban, a popsztár rajongóinak egy 34 fős csoportja perelte be Franciaországban, kártérítést követelve azért a bánatért, amelyet bálványuk halála miatt éreznek.

A közép-franciaországi Orléans bírósága öt - belga, francia és svájci - felperes esetében bizonyítottnak találta, hogy mélységes szomorúságot okozott nekik Michael Jackson halála, amely a háziorvos hanyagságából következett be.

A bíróság jelképesen 1 euró kártérítést ítélt meg a bánatos rajongóknak az okozott "érzelmi kárért".

A felperesek ügyvédje szerint ez az első eset a világon, hogy elismerték az érzelmi kárt egy popsztár halálával összefüggésben, ami annál is inkább figyelemre méltó, mivel az érzelmek nem kétirányúak voltak, "a rajongók szerették Michael Jacksont, aki azonban még csak nem is ismerte őket személyesen".

A "szeretetkárosultként" elismert öt személy tanúvallomásokkal, sőt orvosi igazolásokkal bizonyította, hogy Michael Jackson halála letaglózta őket - közölte az AFP-vel az ügyvéd, Emmanuel Ludot, aki örömének adott hangot, hogy a kezdeményezést kísérő gúnyos kommentárok ellenére végigvitték az ügyet.

Az ügyvéd szerint a vesztes felperesek fenntartják maguknak a jogot, hogy további bizonyítékok beszerzésével folytassák a pereskedést.

Az áldozati státusz elismerése azt jelenti az ügyvéd szerint, hogy ha a győztes felperesek nem hajtják be az egy euró kártérítést az időközben szabadlábra helyezett orvoson, jogosultak lesznek kérni, hogy felkereshessék Michael Jackson nyilvánosság elől elzárt sírhelyét.

A túlhajszolt amerikai popsztár 50 évesen, 2009. június 25-én Los Angelesben hunyt el a háziorvosa által felírt erős altató túladagolása következtében.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu