Visszavágyik a színházba

A Trónok harcából ismert színész, Kit Harington a magyar mozikban tegnap óta látható Pompeji című új filmjéről mesélt, és arról is, milyen nehézségekkel járt egy gladiátorfilm forgatása.
Mesélne arról, hogy lesz a Trónok harca című sorozat egyik főszereplőjéből egy történelmi akciófilm sztárja?
– Valójában nem igazán tudtam, mennyi kemény munkával jár egy akciószerep. Mivel nem voltam megfelelő formában, a forgatást megelőzően nyolc héten át kellett edzenem. Egy átlagos napom úgy nézett ki, hogy egy órát voltam reggel az edzőteremben, egy óra próba a díszletben, aztán ebéd, edzőterem, próba, mikor pedig végeztünk, újra edzőterem. Ez több hónapon keresztül heti hat napban így ment. Fizikailag és lelkileg is igen megterhelő volt.

De a Trónok harca miatt azért nem volt teljesen idegen öntől a fizikai megterhelés, nem? Gondolok itt a lovaglós vagy a kardvívós jelenetekre.
– Nem volt teljesen idegen, de azért a Trónok harca esetében ez más volt. Ott a forgatás fél évig tart, ebből két hónapban, szórványosan vannak efféle jeleneteim. A Pompeji esetében ez egy négy hónapig tartó, nagyon kemény mindennapos munka volt.

A harci eszközöket azért sikerült megismernie a Trónok harca során?
– Kezdetben úgy voltam vele, hogy „Ó, én tudom, hogy megy ez, már évek óta ezt csinálom.” Aztán kiderült, hogy nem, mert a sorozatban hosszú kardom volt, itt pedig két rövidebb, római kard. A kétkezes harcról pedig már ne is beszéljünk! Sőt, a Pompejinél még gladiátor típusú harcban is részt kellett vennem.

Mennyit tudott a forgatás előtt a gladiátorokról?
– Amikor belevágtam, voltak elképzeléseim, de azért utánanéztem a gladiátoroknak, akik a saját korukban sztárnak számítottak, hiszen jól táplált, izmos férfiak voltak. Azért kellett edzenem is, hogy úgy nézzek ki, mint ők.

Mesélne egy kicsit a karakteréről, Milóról?
– Milót gyerekként vitték el rabszolgának a rómaiak, a családjával együtt. Harcolnia kellett, de túlélte, így kisebbfajta híresség lett, akit elvittek Pompejibe, mert akkoriban oda vitték a tehetségeket. Ami a legérdekesebb volt a számomra, hogy Milo egy olyan figura, akit mindenben a szíve irányít, nekem pedig még soha nem volt ilyen szerepem.

Milyen volt visszatérni a Trónok harcához a Pompeji forgatása után?
– Úgy mehettem vissza, hogy jobban tudtam harcolni. A Pompeji forgatásán megtanultam, hogy a kardozás nem más, mint tánc meg egy kis beszéd közben. A Trónok harca stábjában pedig örültek ennek, mert az új évadban sok harcjelenet lesz.

Ahogy a karakterét a Pompejiben elvitték gladiátornak, ahhoz hasonlította, ahogy önt elvitték Hollywoodba.
– Roppant kicsi volt az esélye, hogy engem vigyenek, hiszen én Nagy-Britanniában futottam be karriert. Nem gondolom, hogy feltétlenül a tehetségen múlt, inkább jókor voltam a jó helyen. Örülök ennek, mert a londoni színpadi szerepek nem fizetnek túl jól, de végérvényesen a Trónok harcának köszönhetem, hogy idáig jutottam.

Los Angeles lesz ezentúl az otthona vagy a bázisa?
– Semmiképpen, nekem mindig London marad az otthon.

Mire költötte az első nagy fizetését?
– Elvittem a barátaimat Amszterdamba szilveszterezni, és mindent én fizettem. Nagyon jó túra volt, de nem emlékszem sokra, végül is szilveszter volt.

Hiányzik a színház?
– Nagyon. Ha elhagyod az angol színházat, úgy érzed, mintha kiléptél volna egy menő klubból. Ez elég nehéz.

Névjegy1986. december 26-án született az angliai Worcesterben.
A magyar közönségnek a Trónok harca sorozatból lehet ismert, amelyben ő játssza Havas Jont.
• Színházi és filmszínész, a Pompeji című filmben kapta meg első nagyobb filmszerepét.
A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu