Bart és Homér legóból

Legós fazonnal ünnepli a hétvégén sugárzásának negyedszázados évfordulóját A Simpson család az észak-amerikai képernyőkön: A Lego-kaland című film sikerén felbuzdulva a sorozat alkotói is lego-kockákból készítették el a sárga família történetének újabb epizódját.
A Brick Like Me című részt, a széria 550. epizódját vasárnap vetítik Amerikában. A Simpson család Matt Groening "gyermeke", 1989-ben mutatkozott be a Fox televízió képernyőjén. Az utóbbi 25 évben csak nagyon ritkán változott valamit külső megjelenése. Gyakorlatilag a világon ez a legnépszerűbb amerikai tévéműsor, amelyet több mint száz országban vetítenek, és amely a Fox szerint hetente 150 millió nézőt ér el. A széria dicsekedhet az egyik legnagyobb tévés Facebook-rajongói oldallal, 72 millióan követik.

A vasárnapi epizódhoz magukat a szereplőket és környezetüket is a kis műanyag kockákból építették fel. A sorozat alkotói, Brian Kelley és Matt Selman elárulta, hogy igyekeztek a helyzetből és az adottságokból fakadó minden lehetőséget kihasználni.

A Simpson család jellemzően kulturális és társadalmi kérdéseket is tárgyal. Homer és Marge, a szülők, valamint gyerekeik, Bart, Lisa és Maggie történeteiben rendre keverednek a klasszikus családi témák a popkulturális utalásokkal.

"Ebben az epizódban egy aktuális filmsorozat paródiáját csináljuk meg, de most is az a cél, hogy ez a rész is annyira általános érvényű legyen, amennyire csak lehet. Ha túl sok lenne benne a popkulturális hivatkozás, az túlságosan a jelen időhöz kötné" - fogalmazott Kelly.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu