Az örök klasszikus: a Sziget

A VOLT Fesztivál rajongóinak már csak néhányat kell aludniuk: július elsején kezdődhet a beköltözés az egy nappal hosszabbra nyújtott rendezvényen.
A méltó befejezést jelenti majd hatodikán az Arctic Monkeys, de egyelőre kár így előreszaladni a százezernél is több vendégre számító buliözön műsorában.

Érkezik előttük a Hurts, a 30 Seconds to Mars, Steve Aoki, a Foals, az MGMT, a Bring Me the Horizon, a Morcheeba és Woodkid is. Érkezéskor 16 méteres robot üdvözli a bulizókat, a nagyszínpaddal szemben élményvár épül, a városnak pedig egy hatalmas „Sopron” feliratot ajándékoz a fesztivál.

A Nagy-Szín-Pad! öt legjobbja, a Mary PopKids, az Ivan & the Parazol, a Szabó Balázs Bandája, Deniz és a Cloud9+ is fellépnek, a bulizók a vb mérkőzéseit is figyelemmel kísérhetik egy arénában, a 25 éves Tankcsapda tiszteletére pedig a VOLT-on adott koncertjeikről készített fotókból lesz kiállítás. Aki nem tud Sopronig utazni, az a telekom.hu/fesztival oldalon streambe kapcsolódhat be.

Alig lesz vége a soproni fesztiválnak, kezdődik is Zamárdiban a Balaton Sound: a július 10-én induló fesztiválra nem lehet már bérletet váltani, s az sem lenne meglepő, ha majd a napijegyek közt is hasonló helyzet alakulna ki.

A bérleteseket már 9-én várják, olyan fellépők segítenek bemelegíteni, mint Sander van Doorn vagy a Hardrock Sofa. Napijegy erre a napra nem váltható. A kibővített területen megrendezendő fesztivál idén a balatoni gasztronómiába is betekintést nyújt, az egykori borfalu területére épülő Nagyon Balaton Gasztroudvarban.

A Szigetre még augusztus 11-ig kell várni: idén a Blink 182 celebrálja a  mínusz első napot, a későbbiekben pedig többek között Macklemore és Ryan Lewis, az OutKast, a Bonobo, a Manic Street Preachers, a Prodigy, valamint Calvin Harris érkezik a legnagyobb hazai fesztiválra.
 

Programok

Három fesztivál, három fellépő: érdemes meghallgatni mindegyiküket.

Netsky bulijai mindig valódi energiabombát jelentenek, aki ezt eddig nem tapasztalta meg, az látogasson el a drum and bass fiatal mesterének koncertjére a VOLT-on július 5-én, szombaton.

Azealia Bankset vártuk már tavaly is a Szigetre, végül lemondta koncertjét. Idén a Balaton Soundon pótolhatjuk az énekesnő-rapper fellépését július 13-án, vasárnap: reméljük, ezúttal semmi sem jön közbe.

Deadmau5 nyitja az idei Sziget Fesztivált: az egérsisakos kanadai producer őrült élő szettjeiről ismerős. Augusztus 12-én a Szigeten mutatkozik be.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu