Hétmillióan látták a Trónok harca fináléját

Több mint hétmillió néző látta a Trónok harca sorozat negyedik évadjának véres fináléját az Egyesült Államokban.
A szériát gyártó HBO közleménye szerint a vasárnapi epizód több kulcsszereplője életében olyan fordulat követezett be, amely kihat a következő évadra.

A csatorna emlékeztetett arra, hogy a tavalyi szezonzáró részt 5,4 millióan nézték meg. A hétvégi befejezés viszont az eredeti sugárzás és az ismétlések nézőit összegezve 9,3 milliós közönséget ért el. Ebbe az eredménybe még nem számolták bele a fizetős megrendeléseket és a mobilos nézettséget.

Túlszárnyalta a Maffiózók eddigi rekordját

A műsor túlszárnyalta a Maffiózók eddigi rekordját, amelynek negyedik évadzáróját 6,6 millió néző követte. A Trónok harca-sorozat negyedik évadának átlagos nézettsége - minden platformot beleszámolva - epizódonként elérte a 18,6 millió főt.

Az HBO sikerszériája egy középkori fantáziaeposz, amely George R. R. Martin bestsellerei nyomán készül. A történet középpontjában a legendás föld, Westeros fölötti hatalom megszerzéséért folyó küzdelem áll.

2011-ben debütált a sorozat

A 2011-ben debütált sorozatban Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke és Maisie Williams alakítja a főbb szerepeket. A szériát az Egyesült Államokon kívül további kétszáz piacra adta el az HBO.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu