Giovanni Sollima és száz csellista a Szent István téren

Száz csellistával együtt ad koncertet Giovanni Sollima gordonkaművész a Szent István téren szombat este, az Európai Unió soros olasz elnökségének megnyitója alkalmából.
A 100 violoncelli (100 cselló) koncertet Giovanni Sollima, világhírű gordonkaművész és zeneszerző kezdeményezésére rendezték meg először 2012-ben és 2013-ban Rómában, majd idén Milánóban.

A szombati budapesti hangversenyen az EU soros olasz elnökségének megnyitója alkalmából Magyarországról, Olaszországból és más uniós országokból érkező csellisták zenélnek együtt, fiatal, műkedvelő és profi csellisták egyaránt - tájékoztatott az eseményt a budapesti olasz nagykövetséggel együtt szervező Olasz Intézet.

A rendezvény alapgondolata, hogy európai fiatalok találkozzanak a zene mint univerzális nyelv és a kultúra nevében, és közvetítsék a közös értékrendben gyökerező szolidaritás, szenvedély és párbeszédkészség üzenetét.

Az Olasz Intézet tájékoztatása szerint az ingyenes koncerten az Európai Unió himnusza után "Bach-tól a Beatles-ig" klasszikus és kortárs zeneművek hangzanak el.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu