Őszig várják a mobillal forgatott filmeket

A régióban Budapest a központja annak a friss filmfesztiválnak, amelyre az egy percnél nem rövidebb, de nyolc percnél nem hosszabb, mobil eszközzel készített filmeket három kategóriában várják a szervezők.
Pályázni egészen november elsejéig lehet. Az eddigi években 1113 pályamű futott be 63 országból, a résztvevők száma növekszik.

A Movilfestawards kategória az általános filmszekció: vígjátékot, drámát vagy horrort is forgathatnak az indulók webkamerájuk, táblagépük vagy mobiltelefonjuk segítségével.

A Movilive szekcióban a dokumentarista rövidfilmeket várják, míg a Movilfestexperimental a formabontó alkotások helye. Bárki indulhat a versenyben, sőt, akinek az utómunkában segítségre van szüksége, az ezt az Erzsébet téren található Movilfesthouse-ban  térítésmentesen megkaphatja. Az elkészült alkotásokból nemzetközi zsűri válogat.

Az új fotós kategóriában olyan, kizárólag applikációval szerkesztett képeket várnak, melyek a világot mutatják meg mobilos szemmel, városi élet és emberábrázolás alkategóriákban.

Filmes kerékpártúrák is indulnak: a résztvevők részleteket tekinthetnek meg a kerékpárokra szerelt tableteken a Die Hard 5, az Evita, a Kémjátszma vagy a Csíkos pizsamás fiú című filmekből.
A hozzászólások nem a szerkesztőség, hanem az olvasók véleményét tükrözik.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu