Robert Downey Jr. kereste a legtöbbet

Robert Downey Jr., a Vasember-filmek sztárja kereste a legtöbbet a hollywoodi filmszínészek közül. A Forbes magazin szerint az utóbbi egy évben 75 millió dollár (17 milliárd forint) volt a bevétele, és ezzel a tavalyi év után idén is listavezető lett.
A 49 esztendős színész legnagyobb bevételi forrása a vizsgált időszakban - 2013 júniusa és 2014 júniusa között - a Vasember 3. című filmje volt, amelyre 1,2 milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők világszerte.

Az üzleti magazin listájának második helyét a 42 éves Dwayne Johnson kapta 52 millió dolláros (12 milliárd forintos) évi jövedelmével, őt pedig a 39 esztendős Bradley Cooper követi 46 millió dollárral (10,5 milliárd forinttal). A Forbes szerint Cooper a Másnaposokban szerzett népszerűsége miatt kockáztathatta meg, hogy válthatott olyan "kisebb" produkciókat vállaljon, mint a Napos oldal vagy az Amerikai botrány.

A Wall Street farkasában és A nagy Gatsbyben is főszerepet alakító Leonardo DiCaprio 39 millió dollárral (közel 9 milliárd forinttal) a negyedikként futott be, míg az ausztrál Thor-színész, Chris Hemsworth 37 millió dollár (8,5 milliárd forint) jövedelmével került az első öt közé.

Hollywood 10 legjobb fizetése

1. Robert Downey Jr., 75 millió dollár
A Vasember fizetése szó szerint az egekbe szökellt, a Bosszúállókat is hátán viszi
a színész, aki ismét apai örömök előtt áll. Ősszel The Judge címmel mutatják be
új drámáját a mozik: ebben a műfajban évek óta nem mutatta meg magát.

2. Dwayne Johnson, 52 millió dollár
A Szikla mára valódi mozisztárrá vált, főszerepekig jutott. A Herkulesben Palvin Barbarát is láthatjuk mellette a mozikban.

3. Bradley Cooper, 46 millió dollár
Ideális egyensúlyt teremt a kasszasikerek és a független, kis filmek közt. Aranyszobrocskára még csak jelölést kapott, de tehetségét így is elismeri a szakma.

4. Leonardo DiCaprio, 39 millió dollár
A nagy Gatsby és A Wall Street farkasa egyaránt hatalmas sikerfilmjei voltak. Az Oscar-díj elkerüli, de az elismerés nem – anyagilag sem.

5. Chris Hemsworth, 37 millió dollár
A Thor sztárja nem ül a babérjain, a franchise-on kívüli filmekben is foglalkoztatják. Kérdés, mi lesz vele most, hogy Thort egy huszárvágással nővé írták át a képregényekben...

6. Liam Neeson, 36 millió dollár
Ha Hollywoodnak jó színészre van szüksége egy akciófilmhez, őt hívja: az Elrabolva harmadik része is elkészülhet vele.

7. Ben Affleck, 35 millió dollár
Az interneten nem fogadták örömmel az új Batmant, de profitálhat a szerepből, stabil munkakapcsolatot kialakítva a Warnerrel.

8. Christian Bale, 35 millió dollár
Kilépve Batman árnyékából Oscar-jelölést kapott az Amerikai botrányért, az Exodusban pedig Mózest játssza majd.

9. Will Smith, 32 millió dollár
Még ha időről időre mellé is nyúl – a Föld után bevétele csak 60 millió dollár volt Amerikában –, hatalmas rajongói bázisa jegyet vált filmjeire.

10. ​Mark Wahlberg, 32 millió dollár
Még mindig nagy összegek folynak be számlájára a TED-ből, de producerként is igen sikeres, és nagy bevételeket gyűjt be. 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu