Egy kötetben a magyar design 2013-as legjei

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem gondozásában megjelent a Magyar Design Évkönyv 2013 című kiadvány.
A magyar-angol nyelvű Évkönyv hiánypótló munkaként a designszakma több évtizedes adósságát rendezi: összegző módon, koncentrált formában foglalkozik a kortárs magyar design eredményeivel és jelenségeivel, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy Magyarország emelt fővel léphessen be a nemzetközi párbeszédbe.

Az e-book formában ingyenesen letölthető kiadványban, amely a www.hdy.hu oldalon is elérhető, hat esszé mellett több mint 130 projekt kapott helyet.

A hazai designélet talán a designrecepció területén halmozta fel legnagyobb adósságát, és ez a deficit mára olyan erőssé vált, hogy komolyan akadályozza a továbblépést, s jelentősen leárnyékolja Magyarország nemzetközi láthatóságát. A MOME mint a kreatív ipar legitim és hiteles szereplője ezt az anomáliát próbálja felszámolni legújabb kiadványával, a Magyar Design Évkönyv 2013-mal.

Az Évkönyvnek nem az volt a célja, hogy a 2013. évi magyar designélet valamennyi szereplőjét regisztrálja és dokumentálja. Sokkal inkább tematikus válogatást kínál, amelyben egymás mellé került évközi hallgatói feladat, diplomamunka és professzionális termék. Az Évkönyv természetesen nem pusztán a MOME eredményeire koncentrál, hanem a magyar designélet egészére, így a társintézmények és a nem MOME-n végzett designerek alkotásai ugyanolyan súllyal szerepelnek a kiadványban, mint a „saját” termés, sőt, a külföldön élő magyar tervezők sem kerülték el a szerkesztők figyelmét.

A Magyar Design Évkönyv ingyenes kiadványa 2014-től kezdve a tervek szerint minden évben megjelenik.  

Részletek az Évkönyvből:
Még több infó: http://www.hdy.hu

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu