Liv Tyler smink nélküli szerepet vállalt

Az HBO Hátrahagyottak című sorozatában szereplő színésznő karrierjében új fejezetet nyitott e film – a kellemes  kihívásokról is beszél. A széria új részeit hétfőnként láthatják a csatornán.
Mi vonzotta a Hátrahagyottakban és Meg szerepében?
– Régóta érdekel az, ami mostanában a tévében zajlik, és titokban vágytam már egy tévés lehetőségre. Ezt a sorozatot New Yorkban forgattuk, én pedig itt élek, a harmadikos fiam miatt nagyon tetszett, hogy otthon marad hatok. Ráadásul a forgatókönyv szerint húszéves, vörös lány szerepére ki lehetett volna jobb nálam? A viccet félretéve: bár a pilotban csak két jelenetem volt, beleszerettem a karakterbe. Ilyen nagyon ritkán történik velem. Mindezen túl tetszett a történetben az is, hogy bár egy furcsa esemény a kiindulópontja, mégsem arról, hanem az emberekről, az ő fájdalmukról és túlélésükről szól. Mindig is érdekeltek a karakterközpontú, több színészt előtérbe helyező sorozatok. 

Miben más a tévés munka, mint egy film forgatása?
– Egészen más világ. A filmekhez ott a forgatókönyv, amelynek van eleje, közepe és vége, az ember pontosan tudja, mi történik a karakterével. Minden meg van tervezve, ki van számolva, tudod, hogy három hét múlva kedden szabadnapod lesz. Tévénél az ember körül minden bizonytalanabb, az élete öt hónapig ebben telik. Volt egy pont, amikor nekem is tudatosan fel kellett adnom az irányításra való igényt. Az ösztönökre kell hallgatni és megismerni a karaktert ahelyett, hogy mások véleményét kérdeznénk.

A pilotban meg kellett ütnie egyik színésztársát. Milyen érzés volt?
– Érdekes, mert dühöt nagyon ritkán érzek. Sokat kell tenni azért, hogy valaki igazán kiakasszon. Nem tudtam, mi történik majd, az ilyesmit nem lehet begyakorolni. Megfelelő helyzetbe kell kerülni, akkor majd történik valami. És van is bennem valamilyen alvó sárkány, elnyomott düh, vagy egy olyan képesség, amelyről nem tudtam eddig. 

Meg sorsa meg van írva a sorozat alapjául szolgáló könyvben, de nem feltétlenül ezt az utat járja majd be a sorozatban is. Aggasztja ez?
– Rengeteget gondolkodom rajta. Amint megvolt a szereplőgárda, megmondták nekünk, hogy egyikünk sorsáról sem döntöttek még, ami hihetetlenül motiváló. A lehető legjobbat adjuk, de nem tudjuk, mi lesz velünk. 

Smink nélkül tölti idejét a képernyőn. Aggasztotta ez?
– Nem volt mit tenni. Első nap a sminkesem eléggé megdöbbent – nagyon részletes utasításokat kapott, esetemben azt, hogy semennyi sminket sem tehet fel az arcomra. Azt mondtam neki, hogyha ezt követi, bemegyek a lakókocsimba, és megcsinálom helyette. Az ember lehet természetes úgy is, hogy bizonyos dolgokat azért elfed. Nem szebbé akartam válni, csak a teljes sminktelenség egy kicsit túlzottan is realista. Van, amit az ember nem akar látni. Nagy különbség van ugyanakkor a külsőm közt az első részben, és a későbbiek során. 

Nem hiányzik önnek, hogy olyan monumentális filmet forgasson, mint annak idején a Gyűrűk Ura volt?
– Van valami csodálatos abban, amikor az ember 25 évesen felül egy Új-Zélandra tartó repülőgépre, és nem kell semmi másra gondolnia, mint a munkájára. Felszabadító érzés. Ma már más gondjaim is vannak. Felkelés után fel kell ébresztenem, meg kell reggeliztetnem és iskolába kell küldenem a fiamat, aztán megverek valakit egy forgatáson, utána meg ki kell találnom, mi legyen a vacsora. Ma mást jelent az egyensúly, egy felnőttebb színésznőt játszom. 

Mit gondol, a sorozat megnyithat egy új fejezetet karrierjében?
– Az egész életemben új fejezet nyílik most. Izgatott vagyok, mert minden frissnek tűnik, úgy érzem magam, ahogy már évek óta nem éreztem. Kreatív értelemben vett kiteljesedést szerzett ez a sorozat, az jutott eszembe, amit nagymamám mondott mindig: a legjobb még hátra van, várd csak ki! Nem értettem, mert a szerelemre, a munkára, Milóra és minden másra is értette, én meg csak azt kérdeztem, hogy volna ez lehetséges? De igaz.

Névjegy - Liv Tyler
A színésznő 1972-ben született New Yorkban, apja Steven Tyler, az Aerosmith zenekar frontembere. Ezt csak 9 évesen tudta meg.

14 évesen kezdett modellkedni édesanyja barátnőjének tanácsára.

Később a színészet mellett döntött, legismertebb filmjei közt van a Lopott szépség, az Armageddon és a Gyűrűk Ura.

• Egy fia van, a tízéves Milo, akinek édesapjától, Royston Langdon zenésztől hat éve vált el.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu