Tönkretették Banksy Kémfülke című graffitijét

Ismeretlenek vandál módon összefirkálták az utcaművész Banksy egy cheltenhami graffitijét, amely egy telefonfülke két oldalán a házfalra festett hallgatózó figurákat ábrázol. A rongálást péntek hajnalban fedezték fel.
A graffiti áprilisban jelent meg a házfalon, alig öt kilométerre a brit állami hírszerzés (GCHQ) egyik titkos lehallgató állomásától.

"Az ezüst feliratok teljesen elborítják a három kémkedő figurát. Mindent tönkretettek. Rettenetes" - kesergett Jenny Lyon, akinek barátja, David Houghton a vandalizmust felfedezte.

Az alkotás eredeti helyén való megőrzésért indított kampány szervezői éppen a héten jelentették be: szinte biztos, hogy a város megtarthatja a Kémfülke című Banksy-művet, miután sikerült vásárlót találni.

Hekmat Kaveh, a mű helyben tartása érdekében a pénztárcáját kinyitó helyi üzletember reméli, megmenthető a graffiti. "Bízom benne, hogy eltávolítható a festék, amivel összerondították, remélem, az eredeti falfestményben volt valami graffititaszító szer vagy lefújták védőréteggel" - mondta. Az azonban meglepte, hogy a város lakói maguk álltak neki kefével leszedni az ezüst firkát. Úgy vélte, a helyreállítást inkább a szakemberekre kell hagyni.

A BBC News értesülése szerint valóban volt egy festéktaszító réteg a graffitin.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu