Tarantinót három új filmterv foglalkoztatja

Három filmterv is foglalkoztatja Quentin Tarantinót, akinek Az Aljas nyolcas című munkája csütörtökön kerül a magyar mozikba.
A forgatókönyvíró-rendező korábban azt a célt tűzte maga elé, hogy összesen tíz filmet készítsen visszavonulásáig. Ha ehhez tartja magát, Az Aljas nyolcas után még két produkciót forgat, a cinemablend.com beszámolója szerint azonban Tarantinónak a következő tíz évre még három filmterve van.

"Úgy gondolom, talán egy zsáner maradt ki, egy harmincas évekbeli gengszterfilm, olyan John Dillinger-féle dolog. Valami kortárs is érdekelne, amiben a hős egy autóban ül, szól a rádió, így forgathatnék egy menő autózós montázst. És ha korlátlan idő állna még a rendelkezésemre, nagyon szeretnék egy igazán, de igazán ijesztő horrorfilmet készíteni, olyat, mint Az ördögűző" - mesélte a kétszeres Oscar-díjas filmes.

Az Aljas nyolcas, amely már több díjat is elnyert, és amelyet a kritika is jól fogadott Észak-Amerikában, három Golden Globe-ra is esélyes. A film az amerikai polgárháborút követően játszódik a wyomingi kemény télben. A minden hájjal megkent hősök - Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen és Bruce Dern - egy fedél alatt kénytelenek kihúzni a vihart. A nagy spagettiwestern-rajongó Tarantino háromórás filmjének zenéjét Ennio Morricone szerezte, aki hosszú ideje nem írt westernhez zenét. A film technikai érdekessége, hogy Tarantino 70 mm-es filmre, speciális szélesvásznú formátumban forgatta a produkciót.

Kézlenyomatát adta

Elismert filmjei után újabb maradandó kézjegyét hagyta Hollywoodban Quentin Tarantino filmrendező: kéz- és lábnyomát a legendás Grauman's Chinese Theatre mozi előtt örökíthette meg cementlapon.
  Az 52 esztendős forgatókönyvíró-rendező a Kínai Színház előtt rendezett ceremónián elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja az eseményt. A nevezetes mozi előtti sétányon több ezer sztár kéz- és láblenyomata látható.

Mint hozzáfűzte, valójában már jóval az előtt szerette volna, ha cementbe öntik kéz- és lábnyomát a Kínai Színház előtt, hogy befutott volna. "Erre vágytam egész életemben" - jelentette ki.

Tarantinót a rendezvényre Christoph Waltz osztrák színész is elkísérte, aki két Oscar-díjat is nyert a rendező filmjeiben nyújtott alakításáért: 2010-ben a Becstelen Brigantyk, 2013-ban pedig a Django elszabadul szereplőjeként díjazta az amerikai filmakadémia.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu