A kínai-amerikai Kung Fu Panda 3 a hétvégén debütál

A hétvégén debütál a kínai és az észak-amerikai mozikban a Kung Fu Panda 3 című családi animációs film, az Oriental Dream­Works kínai-amerikai stúdió első nagyszabású produkciója.
Amikor 2008-ban bemutatták a DreamWorks Animációs Stúdió Kung Fu Panda című egészestés animációs filmjét, a kínaiak úgy érezték, egy hollywoodi stúdió kinyújtotta a kezét országuk kulturális értékei felé. A pandahős azonban meghódította a kínai kasszasikerlistát, míg a helyi animációk messze lemaradtak mögötte.

Így Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks animációs műhely vezetőjének ajánlatát egy amerikai-kínai animációs stúdió létrehozásáról már tárt karokkal fogadták Kínában. Katzenberg egy új Kung Fu Panda-sorozat és más egészestés animációs filmek közös gyártását javasolta, a partnerek pedig örültek, hogy olyan kínai animációk készülnek majd, amelyek világszerte sikerre számíthatnak.
 

Az új epizódban Po találkozik elveszettnek hitt apjával, és együtt indulnak új kalandok felé.
A magyar mozikban március 17-től látható Kung Fu Panda 3 kínai forgalmazásánál az Oriental DreamWorks és a DreamWorks újabb marketingfogásokat is bevet a bevétel és nézőszám növelésére.

A kínai élelmiszerboltokat ellepték a kungfupandás gabonapelyhes dobozok és egy közösségi oldalról le lehet tölteni a film rajzait.

A produkciót emellett két változatban is vetítik: egy angol nyelvű szinkronnal, amelyhez Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan és más világsztárok adták a hangjukat és mandarin nyelven, közismert helyi sztárokkal. A két verzióban a szereplők szájmozgása és mimikája is eltérő a nyelvhez alkalmazkodva.

Mint Katzenberg elmondta, a kínai mozisok először úgy kalkuláltak, hogy a bevétel 80 százalékát az angol nyelvű változat hozza majd, 20 százalékát pedig a mandarin. "De aztán megmutattam nekik a két különböző verziót, ami teljesen megváltoztatta a véleményüket" - mesélte.

A stúdiófőnök szerint a Kung Fu Panda 3 kasszasiker lesz Kínában, mivel "a sorozatot és a főhőst is nagyon szereti a kínai közönség".

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu