Ingyenes koncert menekülteknek és segítőiknek Berlinben

Menekülteknek és segítőiknek ad ingyenes koncertet a német főváros három nagy klasszikus zenekara, a Berlini Filharmonikusok, a Konzerthausorchester és a Staatskapelle március 1-jén Berlinben Sir Simon Rattle, Fischer Iván és Daniel Barenboim vezetésével.
A világ legnevesebbjei közé tartozó három karnagy a zenei élet egyik legnagyobb presztízsű intézményének, a Berlini Filharmóniának a színpadán vezényel, mégpedig mindegyik saját "csapatát": Rattle a Berlini Filharmonikusokat, az argentínai születésű izraeli zongoraművész és karmester, Daniel Barenboim a Staatskapellét, Fischer Iván pedig (aki a Budapesti Fesztiválzenekar alapítója és zeneigazgatója is) a Konzerthaus zenekarát.

A megszólaltatott művek között szerepel majd egy Mozart-zongoraverseny, amelyet Barenboim szólóban ad elő, és megszólal Prokofjev Klasszikus szimfóniája Fischer Iván, valamint Beethoven Hetedik szimfóniája Simon Rattle vezényletével.

A zene három óriása keddi közös nyilatkozatában azt írja: ezzel a koncerttel szeretnék üdvözölni azokat az embereket, akiknek menekülniük kellett hazájukból, és köszönetet mondani azoknak, akik munkájukkal, áldozatvállalásukkal segítséget nyújtanak a rászorulókon.

A március 1-jei koncertre 2200 belépőjegyet osztanak szét, a segítő szervezetek online igényelhetnek jegyet a menedékkérőknek és az őket segítő önkénteseknek.
Németország tavaly 1,1 millió menedékkérőt fogadott be, vagyis ötször többet, mint az előző esztendőben, és többet, mint bármelyik más ország.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu