Ryan Reynolds: Antihős gyilkos humorral

Az őrült humorú és sérüléseiből bámulatos gyorsasággal felgyógyuló vadonatúj szuperhős, Deadpool saját filmmel érkezik a moziba, hogy megtalálja azt, aki majdnem tönkretette. A főszereplő és a filmet producerként is jegyző Ryan Reynoldst kérdeztük a Deadpoolról.
Mikor kezdte el érdekelni Deadpool?
– Rengeteg Deadpool-képregényt kaptam 2004-ben, elolvastam és imádtam őket. Nagyon tetszett a karakter, és nem értettem, hogy nem hallottam róla eddig még. Úgy sejtem, a legtöbb ember nem tudott mit kezdeni a komplexitásával, nehéz volt filmes formába önteni. Aztán végre kaptunk egy kis pénzt a Foxtól, akik Rhett Reese-zel és Paul Wernickkel írattak forgatókönyvet a képregényekből. Négy-öt héten át ültünk egy szobába bezárva, összekalapáltuk a sztorit, de utána megint meg kellett torpannunk. Kaptunk megint egy kis pénzt, amiből készítettünk egy prezentációt, az pedig kiszivárgott a netre, és végül ennek köszönhetjük, hogy létrejött a film. A stúdió azt mondta, megcsinálhatjuk, de a büdzsénk kábé akkora lesz, mint egy átlagos szuperhősfilm catering-költségvetése. Mi meg azt mondtuk, rendben, majd megoldjuk.

Igaz, hogy a képregény maga azt sugallta, hogy ön formálja meg Deadpoolt?
– Igen, egy másik képregény pedig úgy írta le a külsejét, mintha saját magam és egy shar pei keveréke lenne. Furcsa és kellemes a szimmetria a képregény és a film között.

Nagyon sok önironikus utalás is van a filmben, a Zöld Lámpás témája többször is felmerül. Terapeutikus jellege is volt a filmnek?
– Igen, és szerencsére a stúdiónak nem volt baja az X-Men- és a Farkas-utalásokkal sem. Amíg magunknak is beszóltunk, addig másokkal is megtehettük ugyanezt. A film senkit sem pécéz ki magának anélkül, hogy Ryan Reynoldsnak ne húzzon be egyet mellékesen.

Csak bátor színész vállal ilyesmit...
– Amikor színészkedni kezdtem, nem vettem magam túl komolyan, és már 19 évesen megéreztem azt, hogy ez tartott meg az iparágban. Mivel szívesen voltam itt, meg is maradtam ennél a hozzáállásnál. Sosem vettem magam komolyan, és van miből viccet csinálni bennem!

Nehéz volt a film struktúráját megtalálni?
– A narratíva elég töredezett, ami trükkös. Úgy kell oda-vissza ugrálni az időben, hogy a közönség is veled tudjon tartani. Szerencsére olyan karakterrel dolgoztunk, akinek súlyosan eltorzul a teste, így amikor ez nem látható rajta, akkor tudhatjuk, hogy a múltban járunk.

Tim Miller mikor csatlakozott a csapathoz rendezőként?
– Nem sokkal a forgatókönyv első változata után. Tíz rendezővel találkoztunk, de Tim nagyon ragaszkodott a filmhez. Az emberek meg azt mondogatták, még egy mozifilmet sem rendezett, ő viszont meg volt győződve arról, hogy képes rá. Sok olyan elsőfilmessel találkoztam, aki úgy viselkedik, mintha mindent tudna már, pedig nem. Tim segítséget kér, ha szüksége van rá, elég okos ahhoz, hogy hallgasson a csapatára. Rettegtem volna, ha úgy sétál be a forgatásra, mint aki mindenben biztos.

Azt nyilatkozta, a Deadpool után már nem fog többet szuperhőst alakítani. Még mindig így érez?
– Igen. A Deadpoolt nagyon régóta nagyon meg akartam csinálni, egy kicsit olyan, mintha hazamennék. Nem is szuperhős, hanem antihős, ami egész más. A képregény közönségéhez szólunk, ha hagyományos szuperhősfilmről lenne szó, az nem is lenne nekem való. Nem szeretném, hogy olyat csináljak, ami már megvolt, és most másnak van itt az ideje.

Talán itt is volt az ideje annak, hogy szülessen egy ilyen film...
– Igen, emiatt örülök, hogy ennyi időbe telt elkészíteni. A tökéletes időpontban kerül a mozikba. Nem tudom, hogy a nézőket untatják-e már a szuperhősfilmek. Szerintem ez szubjektív dolog. Ha ilyen filmet mutatnak be, rengetegen kíváncsiak rá. Az viszont biztos, hogy folyékonyan beszélik ezeknek a filmeknek a nyelvét.

Milyen tervei vannak a karakterrel? Érdekes lenne, ha megjelenne például egy X-Men filmben...
– Igen! Farkast például Hugh Jackmannek hívná, ami egy kicsit felkavarná az univerzumot... De vannak olyan karakterek a filmben, amelyek további filmekben is működhetnek.
 

Ryan Reynolds

1976-ban született Vancouverben.

Gyerekszínészként kezdte pályáját, de húszévesen majdnem abbahagyta a színészkedést, mivel csak sikertelen tévésorozatokban kapott szerepet.

Több szuperhősfilmben is feltűnt, az X-Men Kezdetek: Farkas mellett a Zöld Lámpásban is.

Randevúzott Alanis Morrisette-tel, Scarlett Johansson a felesége volt, jelenlegi házastársa Blake Lively.

2010-ben a People a Föld legszexibb férfijának választotta.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu