Rob Schneider álomszerepben

Tegnap mutatták be Norm, a bőbeszédű jegesmedve történetét, aki egy csapat elszánt lemminggel kiegészülve védi meg otthonát. Norm eredeti hangja,
Rob Schneider nyilatkozott a filmről.
A Norm, az északi kicsit más, mint eddigi szerepei. Miért döntött úgy, hogy szerepel egy animációban?
– Eddigi filmjeimben általában azt a srácot alakítom, akin nevetni lehet, akiről azt gondolják: „az én életem ugyan nem olyan fényes, de nézd azt a fickót!” Ez a film se más: a többi medve néz így Normra. Senki sem veszi őt komolyan, de Norm elszántan követi a szívét, és ezzel végül megmenti otthonukat. Jó móka olyasvalakit játszani, aki megpróbál elérni valami nagyot, és végül azért jutalmazzák, mert nem csak saját maga miatt csinálta. Ez egy nagyon szép lecke a gyerekeknek. Na és persze végre szerettem volna játszani egy olyan filmben, amelyet a gyerekek a szüleikkel együtt nézhetnek meg. Nekem is van egy lányom, végre láthat valamit, amiben benne vagyok!

Milyen volt a hangját adni egy animációhoz?
– Azt hiszem, az minden színész álma, hogy egy animált karakter hangját adja, mert ilyenkor nincs kosztüm, paróka és smink. Hihetetlenül szórakoztató, hogy az ember bejön dolgozni, totál lezseren, kuszán, és csak a hangjának kell játszania. Még jó pár kilót fel is szedhetsz a munka alatt, nem számít.Mit kell tudni Normról, a főszereplő jegesmedvéről?
– Az alkotóknak fontos volt, hogy olyan szereplőt alkossanak meg, akinek különleges képessége van, de amelyet ő maga gyengeségként fog fel. Mint például Rudolf, a vörös orrú rénszarvas, aki azt hitte, kevesebb, mint a többi rénszarvas, mert fényes az orra. Ebben a mesében Norm gyengeségként fogja fel, hogy beszéli az emberek nyelvét és képes érezni, bár ez a képesség végül segít neki megmenteni otthonát az őrült New York-i ingatlanfejlesztőtől.

És a Normot segítő kis csapatról?
– A készítők úgy gondolták, hogy a legnagyobb északi-sarki élőlény mellett az aprócska, de elpusztíthatatlan kis lemmingek nagyon jól mutatnának. Mindamellett ők egyfajta szuper élőlények a filmben: szétlapíthatja őket bármi, rájuk taposhatnak, vagy rájuk eshet egy lift, de egyből visszapattannak és visszanyerik eredeti formájukat. Mindezek ellenére sikeresen segítik Normot, hogy beteljesítse küldetését. A legfurább, hogy egyetlen sor párbeszédük sincs a filmben, mindenféle nyüszítő-cincogó hanggal kommunikálnak, ám a tesztvetítések alatt ők voltak a gyerekek igazi kedvencei. Nem csodálnám, ha a film után a gyerekek nem kutyát vagy macskát, hanem lemminget kérnének szüleiktől otthonra!
 

„Azt hiszem, az minden színész álma, hogy egy animált karakter hangját adja, mert ilyenkor nincs kosztüm, paróka és smink.”


Mesélne kicsit a történetről?
– Norm otthagyja az Északi-sarkot, amikor turisták lepik el a lakóhelyét. Amikor kiderül, hogy élőhelyükre luxusapartmanokat építene egy vállalkozó, az állatok elhatározzák, hogy elküldik Normot, hogy keresse meg az építtetőt, Mr.Greene-t, és beszélje le tervéről. Mindent bevet, amit minden más jegesmedve is bevetne lakóhelye megmentése érdekében, mégpedig a beszéd- és tánctudását. Könnyen tudtam azonosulni a táncoló medvével, mert mint Norm, én is jó táncos vagyok, feleségemmel együtt tangó- leckéket veszünk, ami remek tánc idősebb srácoknak, mert merev mozgások jellemzik, és már én sem vagyok olyan ruganyos, mint régen.Kinek ajánlja a filmet?
– A Norm egy örömteli gyerekbarát kalandfilm, enyhén átitatva környezetvédelmi témákkal, amely egy medvéről szól, aki megtanulja, hogyan álljon ki magáért és védje meg az otthonát. Pont a megfelelő arányban tartalmaz komédiát, utalásokat a hiphop kultúrából és valódi érzelmeket. Szerintem az a jó a filmben, hogy a gyerekek is jól érzik majd magukat, de a szülők is nevetni fognak, mert nem minden vicc szól kizárólag a gyerekeknek. És ott van még a gyönyörű animáció és a felnövésről szóló történet. Ha ezt mind összeadjuk, akkor a Norm, az északi című filmben mindenki számára van valami.

Rob Schneider

1963. október 31-én született a kaliforniai San Franciscóban. Karrierjét standup-humoristaként kezdte. 1990–1994 között állandó tagja volt a Saturday Night Live csapatának. Jó barátság fűzi Adam Sandlerhez, több közös filmjük is van.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu