Oscart jósolnak a Saul fiának

Vasárnap, a 88. Oscar-gálán derül ki, kik kapják a díjakat.
Az angol nyelvű, mozival foglalkozó oldalak szinte mindegyikén Nemes Jeles László filmjét, a Saul fiát jelölik meg a legesélyesebbnek az Oscar-díjra az idegen nyelvű alkotások kategóriájában.

A Variety például egyértelmű befutóként említi a magyar filmet, megjegyezve: érdemes figyelni a Mustang című francia alkotást is. Hasonló véleményt fogalmazott meg a New York Times is, ugyancsak a Mustangot jelölve meg fő riválisként. Az Indiewire óvatosságra int, felidézve, hogy az idegen nyelvű filmek kategóriájának eredményét legendásan nehéz megjósolni.

Sokkal megosztottabb a legjobb filmért folyó verseny megítélése. A Hollywood Reporter például, szigorúan matematikai alapon (jelöléseket, más díjakat súlyoztak Oscar-történeti szempontból), A visszatérőt hozta ki fölényes győztesnek. Az Entertainment Weekly ugyanakkor inkább A nagy dobás mellett tette le a voksát, míg az Indiewire a Spotlight: Egy nyomozás részletei című alkotásnak ítélte oda előre az Oscart.

A Hollywood Reporter szerint A visszatérő vinné el a legjobb rendező (Alejandro Inárritu) és a legjobb férfi színész (Leonardo DiCaprio) díját is, a legjobb színésznő pedig Brie Larson lenne A szoba című filmben nyújtott alakításáért. Ugyanezekre az eredményekre jutott az Entertainment Weekly is.

Valószínűleg kicsit másként nézne ki a győztesek listája, ha a közönség szavazna az Oscarról. Ennek felderítésére megnéztük az imdb és a rottentomatoes oldalakon a nézők pontszámait. Ezek alapján A szoba kapná a legjobb film díját, és az Agymenők lenne a legjobb animációs film. A legjobb idegen nyelvű film kategóriában A kígyó ölelése győzne, a Saul fia pedig csak a harmadik lenne.
 

Élő közvetítések

A Duna TV-nél vannak a közvetítési jogok, és online is lehet izgulni a Saul fiáért.

A Toldi moziban közvetítés nem, de Oscarra jelölt filmek töménytelen mennyiségben lesznek.

Közvetítő kocsmákban sincs hiány: a Lost In Budapestben, a Szociális Helyiségben, a Neked Csak Dezsőben, a Láng Tékában, a Trapézban és az Ankertben is lehet nézni a gálát – derül ki az index.hu összeállításából.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu