Gerard Butler: Temetéseken mesélik a legjobb vicceket

A skót színész  a Támadás a Fehér Ház ellen 2.– London ostromában Aaron Eckhart oldalán próbálja ezrek életét megmenteni. A film mától látható a mozikban.
Producerként is jegyzi a filmet. Miért? Talán franchise-nak szánják?  
– Jó kérdés. Az első résznek is producere voltam, az ok egyszerű: szerepeltem benne, és azt akartam, hogy legyen beleszólási jogom abba, hogyan alakul a történetmesélés.

Miért fontos önnek, hogy több beleszólása legyen a filmekbe, amelyeken dolgozik?
–  A karrieremmel kapcsolatos legjobb dolog, hogy most már erre is van lehetőségem. A kreatív folyamat része lehetek, alakíthatom a karakteremet, beleszólhatok a castingba, a rendező kiválasztásába, így sokkal inkább része vagyok a filmnek. Ha nem tehetem meg mindezt, az már rossz érzés.

És mondhatja Aaron Eckhartnak, hogy ha nem azt csinálja, amit ön mond, akkor repül.
– Igen, folyton ezt is csinálom, már legalább 15 embert kirúgattam. Na jó, nem. De tényleg fontos, hogy beleszólhatok ebbe-abba. Korábban ha valamiről úgy láttam, hogy nem jó irányba halad, akkor sem tehettem semmit. Aztán amikor a kész filmen is látszott, hogy rossz volt az adott döntés, megbizonyosodhattam arról, hogy igazam volt.

Filmbéli karaktere nem csak egyszerű akcióhős, annál összetettebb karakter. Ez fontos irány?
– Ebben rejlik az igazi kihívás. Igen, el lehet játszani Mike Banninget, de hogyan tudod elérni azt, hogy ezekben az őrült pillanatokban, amelyekben rengeteg dolog történik, legyen érzelem is abban, amit tesz? Érzelmekre, humorra is szükség lehet, mert ha ez sikerül, akkor sokkal valóságosabb lesz a jelenet, és kétszer olyan izgalmassá válik a nézők számára.

Tanulmányozza a mai vagy akár a múltbéli akcióhősöket annak érdekében, hogy ezt a feladatot minél jobban tudja teljesíteni?
– Igen, az olyan hősöket, mint Lee Marvin, Steve McQueen vagy a legnagyobb kedvencem, Paul Newman. Egy olyan jelenetet sikerült is betennünk a filmbe, amely a Butsh Cassidy és a Sundance kölyökből ismerős lehet majd a nézőnek. Amikor mindketten tudjuk, mi áll előttünk, egymásra nézünk, é azt kérdezzük egymástól, hogy készen állsz erre? Egy mesterlövészt kellene hatástalanítanunk, és jó esélyünk van arra, hogy nem fog sikerülni, így nagy a nyomás.

A filmvilág teli van magukat véresen komolyan vevő hősökkel. Megkísértette, hogy egy kis iróniával utaljon rájuk a karakterén keresztül?
– Igen, mindenképp szerettem volna ezt is kipróbálni. Van a filmben egy olyan réteg, amelyet mindenképp szerettem volna benne látni – az érzés, hogy ez már megtörtént egyszer, nem? Most akkor ki is vonzza ennyire a balsorsot, én vagy te? A két főhős rájön, hogy mindegy, merre járnak a világban, vonzzák a bajt. Igyekeztünk ahova csak lehet, humort csempészni, annak ellenére, hogy szó van itt elvesztett barátokról, feleségről, meg volt támadás a Fehér Ház ellen. A humor nem biztos, hogy szerves része ennek a franchise-nak, de bele akartuk csempészni. Én is temetésen hallom a legjobb vicceket.
 

Gerard Butler

Született: 1969. november 13. (életkor 46), Paisley, Egyesült Királyság.

A skót színész eredetileg jogászi végzettséggel rendelkezik.

Ismertebb filmjei: 300: A birodalom hajnala, Így neveld a sárkányodat 2. , Exférj újratöltve, Spíler, Lara Croft: Tomb Raider 2.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu