A mozikban is látható lesz Mosonyi Szabolcs díjnyertes természetfilmje

Március 24-től látható a magyar mozikban Mosonyi Szabolcs Vad Kunság - A Puszta rejtett élete című alkotás, amely az idei Magyar Filmhéten elnyerte a legjobb természetfilmnek járó díjat.
A forgalmazó szerint a film a Kiskunság és a Nagykunság vad tájait és változatos élővilágát tárja a néző elé, miközben egy fiatal aranysakál-falka életét követi végig. Az egykoron ezeken a tájakon tanyázó ragadozófaj évtizedekre eltűnt Magyarországról, mielőtt a közelmúltban ismét felbukkant volna.

A 60 perces színes dokumentumfilm forgatása csak engedéllyel látogatható helyszíneken is zajlott, így olyan ritkán látott tájakat élvezhet a közönség, amelyet a legkülönfélébb madarak, emlősök, ízeltlábúak és gyönyörű növények népesítenek be, valamint száraz pusztaságok és vizes élőhelyek színesítenek.Mosonyi Szabolcs rendező-operatőr biológia-földrajz szakos tanárként diplomázott, feleségével, Bagladi Erikával 2000-ben kezdtek el foglalkozni ismeretterjesztő filmek készítésével. Mosonyi Szabolcs munkáit ma számos külföldi és magyar televíziós csatorna sugározza, filmszínházak vetítik.

A 2. Magyar Filmhéten a legjobb természetfilm díját elnyerő Vad Kunság forgatókönyvét Bagladi Erika írta, a népzenei motívumokat felhasználó kísérőzene Mátyás Attila Merkaba munkája.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu