RETRO RÁDIÓ

A pénz és szeretet harcol a Fővárosi Nagycirkusz porondján – Fotó!





Ukrán és orosz művészek együtt kápráztatják el a nagyérdeműt egy rendhagyó karácsonyi előadás keretében.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.10.19.
XIV. kerület lélegzetelállító produkció

A pénz vagy a szeretet győz? Ez az alapkérdése Jókai Mór Melyiket a kilenc közül című novellájának, amit különleges módon dolgoz fel a Fővárosi Nagycirkusz produkciója. Miközben látványos musicalelemekkel megelevenedik a történet, lélegzetelállító cirkuszi produkciókat láthat a közönség a mesébe ágyazva. A zsonglőr, a kötéltáncos, az akrobata, a kutyaidomár mind-mind a megható történet részesévé válik. Különlegessége a produkciónak, hogy igen tehetséges gyerekek és fiatalok is bemutatkozhatnak, továbbá, hogy nemzetközi a stáb, amiben együtt dolgozik ukrán, orosz, mexikói és magyar. Ahogyan a vasárnapi premieren elhangzott: a cirkusz világában egy alaptörvény van: „bármi történjék is, elkaplak, nem engedlek lezuhanni”.

Jókai Mór egyik novelláját dolgozzák fel a színpadon /Fotó: Metropol/MG

Az összművészeti produkció érzelmileg is ráhangolja nézőit a karácsonyra, ezért a vastapsok között néha nagy hallgatás kíséri a játékot. A végkifejlet nem meglepő, a tálalás azonban egyedi és kedves, a válaszadásba a nézőket is bevonják. A Jászai Mari-díjas Fekete Péter rendezésében és Rátkai Erzsébet érdemes művész jelmezeivel egy varázslatos világba csöppenünk, ahol a legfontosabb értékek kelnek életre a cirkusz- és a társművészetek által. Feltűnik egy élethű bábelefánt, egy Zeppelin, egy óriási karácsonyfa, egy hőlégballon, óriási legyezők a szereplőkre applikálva, amelyeken mozgóképek elevenednek meg és alászállnak az angyalok.

Életveszélyes produkcióból sem lesz hiány, azonban nem hagyják, hogy bárki leessen /Fotó: Metropol/MG

Nagy nevek lépnek fel

A darabban fellépnek többek közt a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Ezüst Bohóc-díjas artistái, a Markin Family, Dmitry Chernov zsonglőr, a Medel Family tagjai Mexikóból, a Kirichenko Acrobats tornászai, Wolfgang Lauenburger a bájos kutyusaival. Az erős tradíciókkal rendelkező magyar cirkuszművészetből is ízelítőt kap a közönség: Ádám Rudolf lovaszsonglőr számmal lép porondra, Novákovics Noémi pedig kötélszámában egy nő belső harcait jeleníti meg. Ádám Henrik szédületes magasdrót produkciójától garantáltan elakad a lélegzet.





Ezeket olvastad már?
Ez gyors volt: Magyar Péter mögött Bajnai Gordon és a Datadat

Ez gyors volt: Magyar Péter mögött Bajnai Gordon és a Datadat

Rejtély, hogyan tűnt el és halt meg a gyáli Norbert

Rejtély, hogyan tűnt el és halt meg a gyáli Norbert

Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás