A munkába járás idejét is elszámoltatnánk

Pluszpénz vagy munkaidő-rövidítés lehetne a kompenzáció.
A magyar munkavállalók jelentős része támogatná, ha a munkába járás is a munkaidő részének számítana – derül ki a profession.hu kutatásából.

A válaszadók 39 százaléka elsősorban órabérként való kifizetésként látna szívesen egy pluszösszeget, míg 22 százalék szerint a munkahelyen töltött időből kellene levonni az utazási időt. A megkérdezettek harmada ellenezne egy ilyen gyakorlatot, egyértelműen az ellenőrizhetőség nehézsége miatt. A felső vezetők több mint fele (57%) nem ért egyet azzal, hogy az irányelv a fix munkavégzési hellyel rendelkezőkre is vonatkozzon. Egy ilyen kezdeményezés érvényesülésével a munkáltatók előnyben részesítenék a munkavégzés helyéhez közelebb élő pályázókat – ezt a trendet valószínűsítik a kutatók.

Más részről pedig, ha a munkába járás időtartama a napi kötelező nyolc óra részét képezné, ebből a munkavállalók akár napi két órát is utazással töltenének, ami alatt nem történne munkavégzés. Értelemszerűen a munkáltatók számára ez a szükségesnek véltnél több munkavállaló foglalkoztatását, így a bérköltségek megnövekedését eredményezné, ami egyértelműen negatív hatással lenne
a vállalat versenyképességére.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu