Tankkaland Balatonfürden

Az időjárás miatt nem tud lemenni a strandra, vagy már unja a lubickolást? Sorozatunkban bemutatunk néhány érdekes, izgalmas helyszínt a tó körül.
Gyerekkori álmunkat valósíthattuk meg a Balatonfüred melletti Obsitos Military Parkban, ahol felpattanhattunk egy harckocsira: egy T–55/A vázra épített replikára. A 30 tonnás gépszörnyet egy 12 hengeres, 680 lóerős motor hajtja, amely 100 kilométeren akár 600 liter gázolajat is elpufogtat.

A park tulajdonosa, Molnár Béla 2009-ben nyitotta meg ezt a szokatlan, ám népszerű turistalátványosságot. Sokféle vendég megfordult már itt: legénybúcsút tartó fiatalok és olyan idősek is, akiknek születésnapjukra ajándékozták a tankvezetést. A legidősebb vendég 78 éves volt, elhozta magával az eredeti, tankra szóló jogosítványát is.

A parkban két kilométeres pályát alakítottak ki. Ezen végig sétaharc-
kocsikázhatunk, de akár vezethetjük is a lánctalpast. A parkban van egy paintballpálya is, ahol akár húsz ember is csatázhat.

Nyitva tartás

Júniustól októberig mindennap 10 és 20 óra között.

A tankot Molnár Béla szerint szinte mindenki tudja vezetni. Nézze meg!

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan