Lényegesen csökkenthető a veszély

Több mint 1 millió gyermeknek kezdődött el a nyári vakáció. A következő hetekben számukra a játék, a pihenés és a kirándulás játssza majd a főszerepet.
A szülőknek azonban érdemes időben felkészülniük erre az időszakra, hiszen az önfeledt játéknak gyakran kisebb-nagyobb baleset a vége. A tapasztalatok szerint a gyermekeket ért balesetek száma növekszik a nyári hónapokban. Ilyenkor a szokásosnál több időt töltenek a szabadban, többet mozognak, és előkerülnek a kerékpárok, gördeszkák, rollerek. Sok szülő nem tudja megoldani az állandó felügyeletet sem.

A gyerekbalesetek kivédésében a szülőnek van a legnagyobb szerepe. Ez fokozottan érvényes a kisebb gyermekek esetében. Amennyiben megtörtént a baj, fontos, hogy a segítséget nyújtó felnőtt higgadtan viselkedjen. Ellenőrizze, milyen jellegű a sérülés, eszméleténél van-e a gyermek. Ha komoly a vérzés vagy a fájdalom, azonnal hívjon mentőt, és próbálja meg minél pontosabban leírni a sérülést. Ha súlyos a baleset, ne a szülő vigye be a kórházba a gyermeket, mert a nem megfelelően rögzített és ellátott sérülések később komoly egészségügyi problémák forrásai lehetnek.

Top 4
  1. Tanítsuk meg a gyereknek a helyes közlekedés szabályait!
  2. Mindig legyünk mellettük fürdés közben.
  3. A kisebbek érzékenyebb bőrük miatt gyorsabban leégnek, és könnyebben kapnak napszúrást.
  4. A kiszáradás megelőzése érdekében pedig a nagy melegben a gyerekeknek is kellő folyadékot kell fogyasztani.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu