Senkit sem enged elbújni a Facebook

A név szerinti keresés eredményei között mostantól minden felhasználó megjelenik.
Az összes felhasználó kereshetővé válik a Facebookon, függetlenül attól, hogy milyen beállítást használt eddig – jelentette be a közösségi oldal hivatalos blogjában a cég adatvédelmi vezetője. 

Korábban mindenki szabadon dönthetett arról, szeretné-e ismeretlenek számára is elérhetővé tenni az adatlapját a keresőn keresztül. Michael Richter azzal indokolta a változtatást, hogy sok panasz érkezett hozzájuk, amiért bizonyos felhasználók nem jelentek meg a keresési találatok között, így akadtak, akik olyanokat sem tudtak ismerősnek jelölni az oldalon, akikkel személyesen kapcsolatban álltak. Az opció ráadásul nehezítette a GraphSearch használatát is, amely lehetővé teszi, hogy a regisztráltak között lakóhely vagy akár érdeklődési kör szerint válogassunk.

A Facebook-felhasználók 1 százaléka élt az idővonal elrejtésének lehetőségével. Igaz, mivel a Facebooknak világszerte 1,2 milliárd felhasználója van, a módosítás így is sokakat, 12 millió embert érint. Ők emlékeztetőt kapnak a változtatásról. 

A közösségi oldal munkatársai azt javasolják a regisztráltaknak, mostantól még jobban figyeljenek oda arra, hogy az egyes bejegyzéseket kik számára teszik láthatóvá. Az eddig az idővonalra kipakolt posztok láthatóságát is egy mozdulattal módosíthatják a felhasználók.

Adatvédelem

A Facebook az alábbiakat javasolja a hatékonyabb adatvédelem érdekében.

Csak azokkal osszunk meg minden egyes bejegyzést, akiknek szánjuk őket. Ez a közzététel előtt beállítható.

A tevékenységnaplót érdemes átböngészni, és kitörölni minden olyan elemet, amelyet nem szeretnénk a továbbiakban elérhetővé tenni a Facebookon. Itt törölhetjük magunkat a fotókról, amelyeken megjelöltek minket, és beállíthatjuk, hogy kik láthassák korábbi posztjainkat.

Kérjük meg az ismerőseinket, hogy távolítsanak el az oldalról minden olyan bejegyzést, amelyen megjelöltek minket, vagy amelyeket megosztottak rólunk. Ezt kérhetjük közvetlenül az érintettektől, de jelenthetjük is a dolgot. 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu