A többség nem akarja a Városliget beépítését

A Városligetben ne létesítsenek új építményeket, kizárólag a meglévő leromlott zöldfelületeket, játszótereket, sportterületeket, sétányokat újítsák fel – a megkérdezettek 75%-a egyetértett ezzel a felvetéssel. Az Ipsos a Levegő Munkacsoport megbízásából készített felmérést.
A kérdezőbiztosok többféleképpen is rákérdeztek, ám mindig nagyjából ugyanaz az eredmény jött ki: a túlnyomó többség elutasítja a Városliget beépítését. A válaszadók 55%-a nem értett egyet azzal, hogy a Ligetet új kulturális épületekkel újítsák meg, 64% pedig azt vetette el, hogy a területen egy „jelentősen kibővített múzeumi-kulturális negyedet alakítsanak ki”.

Az azonban szinte mindenkinek (97%) tetszett, hogy felújítsák a leromlott területeket és sétányokat.

Ugyancsak nagy (83%) az elutasítottsága annak, hogy a Magyar Nemzeti Galéria a budai Várból a Ligetbe költözzön, és sokan (77%) ellenzik azt is, hogy több kormányzati hivatal a Várba költözzön.
 
Kérdések a Városligetről és a Nyugati pályaudvar mögötti területről


A Városliget Zrt. tegnap közölte: az emberek nem ismerik a projekt részleteit, több információ birtokában szerintük nagyobb lenne a támogatottság.

Két újabb pályázat

Kiírták a Fővárosi Városligeti Színház és a Dózsa György úti mélygarázs tervezésére a közbeszerzést.

A Fővárosi Városligeti Színház épületét az eredeti tervek alapján kell újjá­építeni, modern színházi tér kialakításával.

A mélygarázsnál a legfontosabb a parkolás gazdaságos, célszerű kialakítása.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu