A nap utazási híre: Budapestről Izlandra közvetlen járattal

Három új útvonal megnyitását jelentette be pénteken a Wizz Air diszkont légitársaság. 
A tavaszi menetrendben már elérhető lesz Liverpool és Rejkjavík, ahova március 27-től hetente kétszer (szerdán és vasárnap) közlekednek. A harmadik újdonság Ibiza, amely június 18-tól (szombati járatokkal) szerepel a társaság útvonalhálózatában. 

A legnagyobb várakozás az izlandi járattal kapcsolatban van. Váradi József vezérigazgató elmondta: Európából kevés gép indul, ők a lengyelországi Gdanskból tavaly óta közlekedő járatuk sikere nyomán döntöttek a budapesti bevezetésről. Mivel nem szezonális, hanem egész évben elérhető desztináció lesz, ezért szerinte - különösen a téli időszakban kedvezőbb időjárást keresve - sok izlandi jöhet Budapestre.

A magyar piacról a vezérigazgató elmondta: a részesedésük 28 százalékos, és az utasforgalomban 2015-ben az előző évhez képest 12 százalékos bővülést értek el. A Wizz Air összesített utasforgalma 22,4 százalékkal emelkedett (19,2 millióra), Budapesten 12,4 százalék volt a növekedés.

Az idei évben a tavalyihoz hasonló, 20 százalék körüli kapacitásbővüléssel számolnak összvállalati és magyarországi szinten is.

A tavalyi két Airbus A321-es után (amelyből az egyiket Budapestre telepítették) idén nyolc új, nagyobb Airbus A321-est vesznek át a gyártótól. Ezek közül kettő kerülhet Budapestre.

A jegyárakról szólva Váradi József elmondta: az új gépektől azt is remélik, hogy a jelenleg 45 eurós átlagár az érintett vonalakon 5 százalékkal csökken. Az olaj árának mérséklődése is meg fog jelenni az árazásban, de nem azonos arányban, mert a vezérigazgató szerint a különbség harmadát-felét elviszi a dollár euróval szembeni erősödése.
 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu