Ezért egyre drágábbak a zöldségek és a gyümölcsök - Videó!





Az elmúlt időszakban több olyan élelmiszer ára is megugrott, amelyeket a magyar gasztronómia rendszeresen használ.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.24.
áremelkedés

Az elmúlt időszakban az országban mindenhol a zöldségek és gyümölcsök árának növekedését tapasztalhatták a vásárlók. Viszont a közhiedelemmel ellentétben ez nem a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatása miatt, hanem a kiszámíthatatlan időjárás miatt történt.

A krumpli kilója 400 forint, a petrezselyem ára alig egy hónap alatt majdnem megduplázódott, áprilisban 600 forintba, most 1100 forintba kerül, a répa csomója most pedig 350 forintot kóstál – derült ki a Hír TV adásából.

A piacon is tapasztalható az árak növekedése (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

– Az idei volt a leghidegebb április az elmúlt 100 évben, többet kellett fűteni a palántákra, meg hát a letermesztő kollégáknak is rengeteget kellett fűteni, ezután a május is rapszodikus volt, kettő nap jó idő, utána szinte télies idő. Itt Kenderesen sem volt jó idő, nem volt sok eső, valószínűleg emelkedni fog az ár, a kérdés, hogy mennyire tudjuk mi, termelők és kereskedők érvényesíteni a megemelkedett költségeket és hogy a vásárlói pénztárcák mennyit fognak elbírni – mondta el Krakovecz László családi gazdálkodó a csatornának.

A kiszámíthatatlan időjárás miatt akár heteket is késhet a zöldségek, gyümölcsök érési ideje. Ez is befolyásolni fogják az árak alakulását.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás