Erős földrengés Tajvanban

Erős földrengés rázta meg a tajvani főváros, Tajpej épületeit szerdán, a szigetország egész területén érezhető rengés következtében legkevesebb húsz ember megsérült - közölték az illetékes hatóságok.
A helyi idő szerint délelőtt 10 óra után néhány perccel bekövetkezett földmozgás az amerikai geofizikai központ (USGS) szerint 6-os, a tajvani meteorológiai ügynökség szerint 6,1-es erősségű volt. A mérések alapján epicentruma Nantou városától 48 kilométerre keletre, fészke pedig 20,7 kilométeres mélységben lehetett.

A tűzoltóság közlése szerint a rengés következtében legkevesebb húszan megsérültek. A természeti csapás egy helyen tüzet is okozott.

Rövid időre szüneteltették a tajpeji metró közlekedését, és leállították az ország nagy sebességű vasúthálózatának összes szerelvényét is a hálózat rutinszerű ellenőrzéséig.

Tajvan két tektonikus lemez találkozásánál fekszik, ezért a szigeten gyakoriak a kisebb földrengések. Nantou megyében volt az epicentruma az 1999. szeptemberi, 7,6-es fokozatú nagy erejű földrengésnek, amelyben 2400 ember vesztette életét, s amely a sziget közelmúltbeli történetének legsúlyosabb természeti katasztrófája volt.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu