15 millió fogyatékos a létminimum alatt él Kínában

Tizenöt millió fogyatékkal élő vidéki kínainak kevesebb a napi jövedelme, mint a hivatalos szegénységi küszöb, azaz a napi egy dollár - tájékoztatott országos szövetségük szerdán Pekingben.
A fogyatékkal élők körülbelül 12 százalékát teszik ki az 1,3 milliárdos népességű ország szegénységben élő népességének. Többségüknek rendkívül alacsony a jövedelme és teljes mértékben állami segélyekre, illetve családi támogatásra szorulnak.

A fogyatékkal élőket egy baleset vagy egy betegség hirtelen még súlyosabb szegénységbe sodorja - állapította meg az érdekvédelmi szervezet, s arra hívta fel a kormányt, hogy az állami beruházások mellett segítse elő a magántőke bevonását olyan projektekbe, amelyek a vidéki mozgássérültek és egyéb fogyatékkal élők szegénységből való kiemelését szolgálnák.

Kínában összesen 5200 olyan központ működik, amelyeknek éppen e réteg életszínvonalának, illetve életkörülményeinek a javítása lenne a feladata. A szövetség szerint azonban nem rendelkeznek sem elegendő anyagi támogatással, sem pedig megfelelő mozgástérrel.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu