Több tucatnyian megsebesültek az újabb kairói összecsapásokban

Nyolcvannál is több sebesültje van a hatóságok tájékoztatása szerint az egyiptomi iszlamista államfő hívei és ellenzői közötti pénteki összecsapásoknak.
A Mohamed Murszi ellen tüntetők este a rendőrökkel is összetűzésbe kerültek, a belügyminisztérium tájékoztatása szerint 19 embert letartóztattak, hármat közülük azzal gyanúsítanak, hogy felgyújtották az iszlamisták autóbuszát.

A Muzulmán Testvériség - amelynek támogatásával megválasztották az elnököt - az egyiptomi legfelső bíróság épülete elé szervezett demonstrációt, amelyen Murszi hívei az igazságszolgáltatás "megtisztítását" követelték.

A bíróság az utóbbi időben az államfő több döntését, többek közt a legfőbb ügyész leváltásáról szólót is felülbírálta. A testület megakadályozta a szenátusnak azt a tervét is, amely 70-ről 60 évre csökkentette volna a bírák nyugdíjkorhatárát. A bíróság szerint a Murszi-tábor így akar megszabadulni bizonyos bíráktól.

A legfelső bíróság épülete előtti összecsapásokban az elnök hívei és politikájának ellenzői kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg egymást, az AFP francia hírügynökség szerint lövések is dördültek, és kigyulladt a Muzulmán Testvériség autóbusza.

A két tábor közötti alexandriai összecsapásoknak egy tucatnyi sebesültje van.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu