Martin Schulz védelmébe vette Merkelt

Martin Schulz, az Európai Parlament szociáldemokrata párti (SPD) német elnöke védelmébe vette Angela Merkel kereszténydemokrata (CDU) német kancellárt a különösen Franciaországból érkező bírálatokkal szemben.
Az EP-elnök hétfőn este Párizsban, Francois Hollande francia elnökkel tartott megbeszélése után nyilatkozva kijelentette: az ilyesfajta bírálatok egyszerűen igazságtalanok, minthogy Merkelen kívül még további 26 kormányfő ül az asztalnál Brüsszelben.

A német politikus nyilatkozatában a francia szocialisták éles bírálatára reagált, amely az elmúlt napokban nagy hullámokat vert. Schulz szerint ez nem érinti a német-francia viszonyt, nincs szó semmiféle konfrontációról. A kapcsolatok szilárdak - hangsúlyozta. Berlin és Párizs már hétfőn a "kármentésen" fáradozott - jegyezte meg az AFP.

A vita középpontjában a francia szocialista párt dokumentuma áll, amelyben bírálták Merkel merev takarékossági politikáját és személyesen magát a kancellárt. A francia kormány nyomására a szocialisták a hét végén eltávolították a leginkább vitatott részeket a júniusi Európa-pártkongresszusukra készült dokumentumból.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu