Kamaszok haltak meg egy dagesztáni merényletben

Két 14-16 év körüli kamasz életét vesztette, ketten megsebesültek a Dagesztán fővárosában, Mahacskalában szerdán történt robbantásos merényletben.
Az Oroszországi Föderációhoz tartozó köztársaság székhelyén, a központi piac mellett robbant fel egy házilag készített robbanószerkezet.

Szemtanúk elmondása szerint a piac mellett elhaladó autóból ismeretlenek egy dobozt dobtak a járdára. A benne lévő robbanószerkezet akkor lépett működésbe, amikor a dobozt a fiatalok kinyitották.

A detonáció nagysága 2 kilogramm trotil erejének felelt meg. A robbanás keltette légnyomáshullám következtében egy bevásárlóközpont és a közeli épületek ablakai is betörtek. A gazeta.ru orosz internetes újság honlapján közölt fénykép szerint az aszfalt is mélyen besüllyedt a robbanás hatására.

Nem ritkák a merényletek

Dagesztánban kedden három rendőr meghalt, egy pedig megsérült a Bujnakszk nevű településen, amikor ismeretlenek rálőttek a rendőrök gépkocsijára. Mahacskalában ugyancsak kedden pisztollyal lőttek rá Magomed Szulejmanovra, aki a harcművészetekben kétszeres világbajnoki címet szerzett. A sportoló megsérült, de nincs életveszélyben.

Az észak-kaukázusi köztársaságban gyakoriak a fegyveres támadások és a lázadó csoportok által elkövetett terrorcselekmények. A múlt szombaton egy betiltott szélsőséges szervezet tizenhét tagját vettek őrizetbe a hatóságok Kizljar városában.

Az április 15-én rendezett bostoni maraton céljánál végrehajtott robbantásokkal gyanúsított Carnajev fivérek egyike, Tamerlan Carnajev tavaly fél évig Dagesztánban tartózkodott, és az orosz titkosszolgálat megfigyelte őt.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu