Megállította a szélsőjobb ételosztását a rendőrség

Az Arany Hajnal párt csak a bizonyítottan görög származásúaknak adott volna ételt.
A 300 fős parlamentben tavaly május óta 18 képviselővel rendelkező Arany Hajnal párt ételt akart osztani a rászoruló görög származásúaknak a parlament előtti Szintagma téren az ortodox húsvét alkalmából. A rendőrség azonban meggátolta a szélsőjobboldali akciót, ám a párt aktivistái máshol a városban folytatták az adományozást. 

A BBC tudósítása szerint könnygázt is bevetettek azok ellen az aktivisták ellen, akik Athén központi terén a meghirdetettnél órákkal korábban elkezdtek egy teheratóból zacskókban adományokat osztani. A bevándorlásellenes  párt korábban azt kérte, hogy a rászorulók vigyék magukkal a személyi igazolványukat, bizonyítandó, hogy görögök. Az Arany Hajnal korábban már Athén szegénynegyedeiben tartott hasonlóan diszkriminatív adományosztást.  

Athén polgármestere, Jeorjiosz Kaminisz gengszterségnek nevezte ezeket az akciókat, és betiltotta őket. – Ilyen szélsőségesen rasszista és idegengyűlölő jótékonykodásnak nincs helye a városban, amíg én vezetem – jelentette ki.

Az utóbbi időben Görögországban több száz támadást követtek el többségében dél-ázsiai bevándorlók ellen, de az Arany Hajnal tagadja, hogy köze lenne ezekhez.

Migráció: 80 százaléka az Európai Unióba érkező migránsoknak Görögországba vagy Görögországon keresztül érkezik a BBC állítása szerint.
 

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu