Megállította a szélsőjobb ételosztását a rendőrség

Az Arany Hajnal párt csak a bizonyítottan görög származásúaknak adott volna ételt.
A 300 fős parlamentben tavaly május óta 18 képviselővel rendelkező Arany Hajnal párt ételt akart osztani a rászoruló görög származásúaknak a parlament előtti Szintagma téren az ortodox húsvét alkalmából. A rendőrség azonban meggátolta a szélsőjobboldali akciót, ám a párt aktivistái máshol a városban folytatták az adományozást. 

A BBC tudósítása szerint könnygázt is bevetettek azok ellen az aktivisták ellen, akik Athén központi terén a meghirdetettnél órákkal korábban elkezdtek egy teheratóból zacskókban adományokat osztani. A bevándorlásellenes  párt korábban azt kérte, hogy a rászorulók vigyék magukkal a személyi igazolványukat, bizonyítandó, hogy görögök. Az Arany Hajnal korábban már Athén szegénynegyedeiben tartott hasonlóan diszkriminatív adományosztást.  

Athén polgármestere, Jeorjiosz Kaminisz gengszterségnek nevezte ezeket az akciókat, és betiltotta őket. – Ilyen szélsőségesen rasszista és idegengyűlölő jótékonykodásnak nincs helye a városban, amíg én vezetem – jelentette ki.

Az utóbbi időben Görögországban több száz támadást követtek el többségében dél-ázsiai bevándorlók ellen, de az Arany Hajnal tagadja, hogy köze lenne ezekhez.

Migráció: 80 százaléka az Európai Unióba érkező migránsoknak Görögországba vagy Görögországon keresztül érkezik a BBC állítása szerint.
 

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan