Kerry és Livni Rómában tárgyalt

John Kerry amerikai külügyminiszter Cipi Livni izraeli igazságügy-miniszterrel egyeztetett szerdán Rómában az izraeli-palesztin béketárgyalások újraindításáról.
Az amerikai nagykövet római rezidenciáján tartott közel háromórás tanácskozáson jelen volt Nasszer Dzsaude jordániai külügyminiszter is.

Kerry Moszkvából érkezett Rómába, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szintén a közel-keleti rendezésről egyeztetett. Az amerikai fél közleménye szerint a római tárgyaláson Livni megelégedéssel szólt az Egyesült Államoknak a közel-keleti béketárgyalások újraindítására tett erőfeszítéseiről.

Az izraeli igazságügyi miniszter, aki egyben a palesztinokkal való tárgyalásokért is felelős, így fogalmazott: „hiszek abban, hogy évek óta tartó veszteglés után, az amerikai külügyminiszter eltökéltsége és lelkesedése változást hozhat... és reményt teremt a térségben, ahol ezt már közülünk sokan elveszítették”. Kerry és Livni az utóbbi egy hét alatt már másodszorra találkozott egymással.

Kerry bejelentette, hogy május 21-22-én ismét Izraelbe és a palesztin területekre látogat, hogy Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel találkozzon.

Amerikai diplomáciai források ezzel egy időben jelezték, hogy Kerry csütörtökön az olasz fővárosban bejelenti, hogy az Egyesült Államok további 100 millió dollárral támogatja a szíriai menekülteket. Ezzel összesen 510 millió dollárra emelkedik a Washington által a szíriai menekültekre fordított összeg.

Az izraeli igazságügy-miniszter és a jordániai külügyminiszter Emma Bonino olasz külügyminiszterrel is találkozott, aki csütörtökön tárgyal Kerryvel.

Cikk ajánló

 • Chile nyerte a Copa Americát

  A házigazda chilei válogatott nyerte meg - története során először - a labdarúgó Copa Americát, miután 11-esekkel legyőzte az esélyesebbnek tartott argentinokat.

 • Megdőlt a látogatórekord a Volt Fesztiválon

  Megdőlt a tavalyi 120 ezres látogatórekord a 23. Volt Fesztiválon, június 30. és július 4. között összesen 123 ezren buliztak a Lővér kempingben.

 • Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

  A címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat vasárnap.

 • Több mint nyolcezren úszták át a Balatont

  A viadalon ezúttal is számos sportoló indult, többek között a férfi vízilabda-válogatott tagjai és Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok is teljesítette a távot.

 • Életbe lépett a hőségriadó

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan