Összeomlott egy épülő ház Ruandában

Összeomlott egy épülő ház kedden Ruanda északkeleti részén, és gyaníthatóan mintegy száz ember a romok alatt rekedt - közölte az ország katasztrófavédelemért felelős minisztere.
A rendőrség első adatai szerint három ember halt meg és 21-en megsérültek. Séraphine Mukantabana miniszter elmondta: a fővárostól, Kigalitól mintegy 100 kilométerre északkeletre fekvő Nyagatarében összedőlt négyemeletes ház egy út szélén állt, ezért érintett a baleset ennyi embert: munkást és járókelőt.

"Úgy gondoljuk, 30-50 ember dolgozott az épületen, amikor az összeomlott. Jelenleg is folynak a mentési műveletek" — mondta Theos Badege rendőrségi szóvivő.

A rendőrség közleménye szerint a 21 sérültet kórházban ápolják. A ruandai védelmi erők és a rendőrség biztosította a helyszínt. A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, mi okozta a szerencsétlenséget, de a mentési munkálatok befejezése után a helyi és az országos hatóságok vizsgálatot indítanak.

Nyagatare az északkelet-ruandai régió legnagyobb városa, az ugandai és a tanzániai határ között, az Akagera Nemzeti Park közelében fekszik.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu