Őrizetben a volt grúz miniszterelnök

Őrizetbe vették és hivatali visszaéléssel, valamint hűtlen kezeléssel vádolják Ivane Merabisvili volt grúz miniszterelnököt. A volt miniszterelnök mellett letartóztatták a korábbi egészségügyi minisztert is.
A gyanú szerint a volt miniszterelnök a közpénzekből több mint 3 millió dollárt költött tavaly októberben az Egyesült Nemzeti Mozgalom választási kampányára. A párt elnöke Miheil Szakasvili távozó köztársasági elnök, főtitkára pedig Merabisvili.

Az ügyészség emellett azzal is gyanúsítja Merabisvilit, hogy mintegy ezer pártaktivistát alkalmazott a grúz munkaügyi minisztériumban, akiknek az egyetlen feladata a párt népszerűsítése volt.

A gyanú szerint a korábbi miniszterelnök törvénytelenül jutott hozzá egy luxusvillához a Fekete-tenger partján.

A grúz bíróság 48 órán belül dönt arról, hogy letartóztatja vagy óvadék ellenében szabadon engedi-e Merabisvilit. Amennyiben bűnösnek találják, héttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

Merabisvili 2004 és 2012 között belügyminiszter volt, Miheil Szakasvili államfő 2012 júniusában nevezte ki miniszterelnökké.

Georgij Gabasvili, az Egyesült Nemzeti Mozgalom egyik képviselője szerint a letartóztatás mögött Bidzina Ivanisvili, az új kormányfő áll, a cél pedig az Egyesült Nemzeti Mozgalom megsemmisítése. "Az új kormány óriási hibát követett el" - mondta az államfő pártjához tartozó politikus.

Cikk ajánló

 • Levehetik a fóliát a trafikosok

  A vita a kaposvári rablógyilkosság után indult meg arról, könnyű célponttá teszi-e a trafikokban dolgozókat, hogy az üzletekbe az utcáról nem lehet belátni.

 • Névcserés támadás

  Az elmúlt években országszerte számos közterület és közintézmény kapott új nevet, de a folyamatot sok helyen vita kísérte.

 • Sok dolgozó az átlagnál is kevesebbet pihen

  Kevés időt töltenek pihenéssel a magyar dolgozók, a legkevesebbet a fizikai alkalmazottak alszanak, ők a 6–7 órás országos átlagnál is kevesebbet.

 • Charlotte, a 6 millió fontos bébi

  Sokak szerint a brit kereskedők legalább annyira örülnek a kis hercegnő születésének, mint maga a család.

 • Gyula, a barátságos város

  Kiváló gasztronómiája, kulturális és szórakoztató programjai teszik teljessé Gyula idegenforgalmi kínálatát.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan