Öngyilkos lett egy férfi a párizsi Notre-Dame-ban

Öngyilkos lett egy férfi kedden délután a párizsi Notre-Dame-ban, a vonzó turistalátványosságnak számító székesegyházat kiürítették .
A nyomozás megállapításai szerint a hetvenes éveiben járó férfi, több könyv szerzője egy belga gyártmányú pisztollyal lőtte főbe magát a főoltár előtt.

Néhány napon belül ez volt a második, nyilvános helyen elkövetett öngyilkosság Párizsban. Május 16-án egy ötvenes éveiben járó férfi lőtte főbe magát egy lefűrészelt csövű puskával egy általános iskolában, tucatnyi gyermek szeme láttára.

A France Info hírrádió úgy tudja, hogy az öngyilkos Dominique Venner szélsőjobboldali esszéíró, író, az OAS (Titkos Katonai Szervezet) nevű, európai származású algériaiak által létrehozott terrorista szervezet egykori tagja, aki nemrégiben tüntetett az azonos neműek közötti házasság franciaországi engedélyezése ellen.
A blogján kedden közzétett bejegyzésében a férfi azt írta: "új, látványos és jelképes gesztusokra van szükség, hogy felrázzuk az alvókat, az elaltatott lelkiismereteket, és felébresszük eredetünk emlékét".
A székesegyházat - a világ minden részéből érkezve - összesen13 millió turista keresi fel évente. A Notre-Dame idén kapott új harangokat abból az alkalomból, hogy 850 évvel ezelőtt kezdték el az építését.

Cikk ajánló

Hírlevél regisztráció


Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal
PCLand.hu