Kiadták az USA-nak Guatemala volt elnökét

Kiadták pénteken az Egyesült Államoknak Alfonso Portillót, Guatemala egykori elnökét, akit pénzmosás vádjával bíróság elé állítanak.
A 2000-2004 között az államfői tisztséget beöltő politikust a guatemalai légierő egyik támaszpontján átadták az amerikai illetékeseknek, és New Yorkba szállítják. A vád az ellene, hogy 70 millió dollárnyi összeget, melyet az államkincstárból sikkasztott el, New York-i bankokon keresztül mosott tisztára.

Portillót a helyi sajtó az ország eddig legkorruptabb elnökének tartják, ő azonban azt állítja, hogy az ellene szóló bizonyítékok nem elégségesek, és a kiadatása igazából "emberrablás".

Az ország főügyésze a sajtónak azt mondta, hogy az eljárás teljesen törvényes volt, minden ezzel összefüggő bírósági eljárást lefolytattak. A legfelsőbb bíróság büntető tanácsa május 15-én utasította el Portillo utolsó fellebbezését. Az Egyesült Államokban New Yorkban állítják bíróság elé.

Cikk ajánló

 • Roham a mosógépekért

  Legjobb esetben is legfeljebb 20 ezer háztartásba kerülhet támogatott, energiatakarékosabb készülék.

 • Öröm és üröm a Balatonnál

  A statisztikák szerint újra felfedeztük a Balatont, de a tóparti kereskedők mást látnak.

 • A legjobb balatoni strandok

  A legtöbb pontot idén a balatongyöröki strand gyűjtötte be.

 • Színcity

  Kortárs művészek festenek egy hónapon át budapesti tűzfalakra.

 • Levendulázz!

  Bár csaknem egy évszázada honos Tihanyban a levendula, az elmúlt pár év alatt valóságos levendulaláz lett úrrá a félszigeten.

Sudoku 数独

sudokuLogikai játék a számokkal

Hírlevél regisztráció


PCLand.hu

Metropol Ingatlan